Мащабното прехвърляне на богатство набира скорост, тъй като милиардерите все

...
Мащабното прехвърляне на богатство набира скорост, тъй като милиардерите все
Коментари Харесай

Милиардерите се увеличават чрез наследство

Мащабното прекачване на благосъстояние набира скорост, защото милиардерите все по-често натрупват големите си положения с завещание, а не с предприемачество, демонстрира изследване на швейцарския банков колос UBS.


През последните десетилетия броят на милиардерите набъбна, като възходящата предприемаческа активност в региона на технологиите и други области докара до нови членове на клуба на свръхбогатите.

Но в деветия си годишен отчет за милиардерите в света UBS отбелязва забележителна смяна в метода, по който се основава и усилва това положение.

" Наследниците на милиардери стават все по-значими ", споделя Бенджамин Кавали, началник на отдела за стратегически клиенти в UBS Global Wealth Management, в предговора към отчета, предава Агенция Франс Прес.

" Тазгодишният отчет откри, че множеството милиардери, натрупали благосъстояние през последната година, са го създали посредством завещание, а не посредством предприемачество ", добави той в изказване.

" Това е тематика, която чакаме да се ускори през идващите 20 години, защото повече от 1000 милиардери ще предадат на децата си към 5,2 трилиона $. "

Тази прогноза, съгласно UBS, се базира на предстоящото насъбрано благосъстояние на днешните милиардери, които са на възраст над 70 години.

" След внезапното повишаване на предприемаческата интензивност, на което станахме очевидци през последните няколко десетилетия, доста създатели на компании към този момент остаряват и предават благосъстоянието си на идващото потомство ", се споделя в изследването.

Проучването показва, че към април тази година в света е имало 2544 милиардери, като през миналата година броят им е повишен със седем %.

След като през миналата година общото им положение е намаляло, сред април 2022 година и април 2023 година благосъстоянието на милиардерите е повишено с девет % до 12 трилиона $, сочи изследването.

Новите милиардери включват 53 наследници, чието насъбрано завещание възлиза на 150,8 милиарда $, надхвърляйки 140,7 милиарда $ общо положение на 84-те нови независими милиардери в листата, се споделя в него.

UBS изяснява тази смяна частично с потиснатия пазар на първоначални обществени предлагания до 2022 година и през 2023 година, който лимитира опциите на бизнесмените да осребрят цената на своя бизнес. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР