Мащабно преустройство на стария хотел Средна гора“ ще преобрази центъра

...
Мащабно преустройство на стария хотел Средна гора“ ще преобрази центъра
Коментари Харесай

Преобразяват стария хотел Средна гора в Баня

Мащабно преустрояване на остарелия хотел „ Средна гора “ ще преобрази центъра на град Баня и ще води стотици почиващи годишно. Дейностите ще стартират тази есен. Досега бе възобновен покрива на паметната за втората половина на 20-и век постройка в Баня. Това удостовери кметът на Карлово Емил Кабаиванов след диалог с ръководителя на Районния кооперативен съюз - Пловдив, Лазар Филчев.

Сградата е в центъра на Баня и в продължение на половин век бе знак на курорта. Тя е благосъстоятелност на РКС. На три етажа в нея има огромна сладкарница, ресторант-градина и хотелска част. Още в края на 90-те обаче се оказа, че локалната потребителна кооперация не може да стопанисва обектът и не може да отговори на условията за отмора и туризъм и постройката последователно бе изоставена. След банкрута на Потребителна кооперация ​- Баня, постройката стана благосъстоятелност на Районния кооперативен съюз - Пловдив.

Преустройството планува построяването и обзавеждането на съвременна хотелска част, в която ще бъдат инсталирани и асансьори в обособените браншове на постройката. Един от разновидностите е в двора на хотела да бъде построен и минерален басейн.

Ако този план бъде осъществен, Баня ще се снабди с още един съвременен хотел в последните четири години. Първият бе „ Царска баня “, който изникна на мястото на фамозният ресторант „ Казиното “, строен от германците в края на Втората международна война.

Очаква се в края на това лято да започва още по-голям план за СПА обект в Баня. На терен от 18 декара ще стартира построяването на четиризвезден хотел. Теренът е при започване на парка на Баня и бе продаден на частен вложител, който е поел уговорката да постави първата копка и началото през това лято.

Междувременно в хотел „ Стряма “, благосъстоятелност на Национален осигурителен институт, бе построен първият закрит басейн с минерална вода за рехабилитация и отдих.

В ход е построяването на още един, който ще бъде с по-големи размери. Той ще е част от най-модерната база за СПА и водолечение в Баня - хотел „ Строител “, където комплекс от открити басейни посрещат гости от края на април доникъде на октомври. Новият закрит басейн ще бъде с размери 20 на 10 метра и ще бъде открит за началото на зимния сезон на 1 декември.

Баня от дълго време чака повече вложители в балнеологията и СПА туризма. Курортът има свободен запас от топла минерална вода, която по качества не отстъпва на минералните води в Карлови Вари.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР