Мащабно и трайно подсилване на силите на Алианса по Източния

...
Мащабно и трайно подсилване на силите на Алианса по Източния
Коментари Харесай

НАТО се изправя срещу руската агресия - сменя стратегията за сдържане на Кремъл

Мащабно и трайно укрепване на силите на Алианса по Източния фланг на НАТО ще разискват министрите на защитата на страните членки в Брюксел. В срещата ще взе участие и българският министър на защитата Драгомир Заков. В навечерието на срещата генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че вероятно нападението против един от съдружниците от страна на Русия ще срещне съдбоносен отпор от целия пакт.

На днешната среща НАТО ще подреди на военните си командири да изготвят проекти за нови способи за въздържане на Русия след нашествието на Москва в Украйна, в това число повече войски и противоракетна защита в Източна Европа, оповестиха публични лица и дипломати.

Министрите на защитата от Алианса ще дадат заповед за военните препоръки в централата на НАТО малко повече от седмица преди водачите на съдружниците, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, да се съберат в Брюксел на 24 март.
Министрите ще изслушат и украинския си сътрудник Олексий Резников, който се чака да пледира за повече оръжия от обособените страни от НАТО, защото съветските офанзиви против украинските градове не престават, а съветската войска се стреми да управлява Киев.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи във вторник: " Трябва да пренастроим военната си позиция за тази нова действителност ". Министрите ще стартират значимо разискване на съответни ограничения за подсилване на нашата сигурност в дълготраен проект във всички области ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР