Мащабни протестни акции срещу изолацията и санитарните ограничения се проведоха

...
Мащабни протестни акции срещу изолацията и санитарните ограничения се проведоха
Коментари Харесай

Мащабни протести в Австралия заради локдауна

Мащабни протестни акции против изолацията и санитарните ограничавания се организираха в най-големите градове на Австралия Сидни и Мелбърн. По данни на полицията на щата Нов Южен Уелс, в Сидни са задържани 47 индивида, а други 260 са санкционирани за нарушение на противоепидемичните ограничения.

Протестни акции са се провели в централния бизнес квартал на Сидни и в няколко други региона. В интервенцията са включени повече от 1 500 полицейски чиновници, в това число бойци от специфичните подразделения, излиза наяве от известието на полицията.

По думите на министъра на полицията и изключителните служби на щата Дейвид Елиът, митингите в Сидни, въпреки и малобройни, " явно ще станат причина за растежа на броя на инфектираните ".

„ Малка част от хората продължава да пренебрегва ясните предизвестия на полицията на Нов Южен Уелс, което провокира отчаяние и позор. Действията им по-скоро ще удължат същата тази изолираност, против която стачкуват “, означи той.



По-рано полицейското ръководство на Сидни издаде предизвестие за цялостна възбрана за визити в централните региони и уведоми таксиметровите служби, че през уикенда е неразрешено превозването на пасажери до централния бизнес регион на Сидни и близките региони на града.

Мащабен митинг против изолацията и карантината се организира и в Мелбърн, където към 4000 души излязоха по улиците на града. Според локален ефирен канал полицията е потушила брутално митингите, арестувайки 218 души и глобявайки други 236.

„ За първи път по време на митингите държавната полиция беше принудена да употребява специфични средства, в това число пикантен спрей. Седем служители на реда бяха ранени ", споделя представител на полицейското ръководство на града.

Епидемичната обстановка в множеството райони на Австралия остава безвредна, само че двата най-населени щата - Нов Южен Уелс и Виктория, както и територията на столицата записват доста нарастване на броя на инфектираните.



Най-трудната остава епидемиологична конюнктура в Сидни. Там през миналото денонощие са регистрирани 825 нови случая, което е най-високият дневен % за Австралия от началото на епидемията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР