Мащабни горски пожари бушуват в Източна Австралия, предава АФП. Те

...
Мащабни горски пожари бушуват в Източна Австралия, предава АФП. Те
Коментари Харесай

В Австралия продължава борбата с пожарите

Мащабни горски пожари бушуват в Източна Австралия, предава Агенция Франс Прес. Те могат да горят със седмици, предизвестиха управляващите, макар че пожарникарите поставят „ херкулесковски “ старания, с цел да спасят домовете от заличаване.
Повече от 130 пожара бушуват в щатите Куинсленд и Нов Южен Уелс, подхранвани от мощни ветрове и продължителна суша, в извънредно яростен и ранен старт на сезона на дивите пожари.
Стотици бяха евакуирани, откакто нов пожар избухна по крайбрежието на Куинсленд. Около 1 000 пожарникари се бориха през нощта, с цел да го овладеят.
" Херкулесовските старания от нощес не доведоха до никакво знамение ", съобщи настоящият министър председател на Куинсленд Джаки Трад пред кореспонденти.
Само една къща е изгоряла в региона, сподели Трад, само че пожарникарите не престават да потушават пламъците на фона на засилващи се ветрове, подкрепени от самолети, бомбардиращи с вода.
Общо са унищожени хиляди хектара гори и десетки домове в Нов Южен Уелс, съобщи БГНЕС.
Действащият комисар на Куинсленд в Службата за пожари и незабавна помощ Майкъл Уосинг съобщи, че напъните за гасене на пожарите ще продължат " дни и седмици " заради отдалечеността на някои пожари.
Горските пожари са годишни в Австралия напролет и лятото, само че учените споделят, че изменението на климата изостря тяхната мощ и активност.
Смята се, че към 8 от пожарите в Куинсленд са „ съзнателно и неразумно подпалени “, до момента в който някои други са били инцидентно разпалени от деца, играещи на открито, заяви полицията.
Създадена е работна група, която да проверява аргументите за подозрителните пожари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР