Мащабната полицейска акция на територията на карнобатския квартал “Калайджийски”, провеждана

...
Мащабната полицейска акция на територията на карнобатския квартал “Калайджийски”, провеждана
Коментари Харесай

Задържаха 10 души, обещавали кредити от 100 хил. до 40 млн. евро

Мащабната полицейска акция на територията на карнобатския квартал “Калайджийски”, провеждана от чиновници на Главна дирекция “Национална полиция” със съдействието на Жандармерията и ОДМВР- Бургас, е ориентирана към обезвреждане на проведена незаконна група, разрастваща незаконната си активност главно на територията на България и в частност в Карнобат.

Касае се за група лица, извършващи измами в изключително огромни размери. Същите изясняват, че са представители на огромни турски и немски банки, като убеждават жертвите си, че ще им уредят банкови заеми в размер от 100 000 до 40 000 000 евро, с цел да подкрепят индустриалната си активност.

За осъществяваната незаконна активност е планувано наказване “лишаване от свобода” за повече три години и съставляващо закононарушение по член 209 от Наказателен кодекс. За основаната група с користна цел - закононарушение по член 321 Ал. 3, т. 2 вр. с алинея 2 от Наказателен кодекс.

От сутринта на девет адреса в Карнобатския квартал се правят арести и претърсвания. Към момента са арестувани 10 индивида, като следва обобщаване на информацията за ролята на всеки един от тях в проведената незаконна група, както и повдигнато на обвинявания. Акцията се организира под надзора на Специализираната прокуратура и следствения отдел към профилираната прокуратура.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР