Мащабната културна програма, насочена към българите в чужбина, включва спектакли

...
Мащабната културна програма, насочена към българите в чужбина, включва спектакли
Коментари Харесай

Турнето на Арт театър Берлин обикаля Европа

Мащабната културна стратегия, ориентирана към българите в чужбина, включва спектакли по текстове на Яна Борисова

" Арт спектакъл " Берлин стартира огромна културна стратегия, ориентирана към българите в чужбина. Тя включва театрални спектакли по текстове на драматурга Яна Борисова, придружени от просветителни и креативен срещи с артистите, участващи в другите постановки. Всички български учебни заведения отвън страната са главен приоритет на тази самодейност, научи ДУМА от Stage Hearts Team.
Турнето на " Арт спектакъл " Берлин, в което всички българи, живеещи в чужбина, могат да се срещнат и насладят на актуалната българска драматургия в осъществяване на едни от най-хубавите артисти в България, стартира на 15 март.
Няколко спектакъла по текстове на Яна Борисова обиколиха Германия. В Мюнхен " за любовта... и Най-смешната нощ " взриви залата на гимназията " Вили Граф ". Александър Сано, Лилия Маравиля, Петър Антонов и Яна Борисова споделяха от сцената секрети и откровения за любовта по метод, по който никой до момента не е правил, под нестихващите смях и овации на публиката.
На идващия ден турнето продължи в Нюрнберг и Берлин, където бяха показани спектаклите " за любовта... и Най-смешната нощ " и " Място, наречено другаде " с присъединяване на Боряна Братоева и Петър Антонов. Докато публиката в Пфеферберг спектакъл в Берлин на крайници приветства повече от 15 минути осъществяването на обичаните актьори, в Нюрнберг преди представлението към актьорите се причисли и Петър Дочев. Там трупата организира прочувствена среща с децата от българското учебно заведение, в която актьорите разказваха за персоналните си избори на специалност, смисъла на изкуството и любовта към театъра.
На 17 март във Франкфурт към актьорския състав се причисли Дарин Ангелов и в зала " Заалбау " още веднъж се случи една незабравима и прочувствена театрална нощ. Първата част на турнето за български спектакъл и драматургия приключи в София на 18 март с представлението " Нощните рицари ", в което надарените артисти още веднъж подвигнаха цялата зала на крайници.
Турнето на " Арт спектакъл " Берлин ще продължи до края на годината и ще обхване огромен брой градове и български учебни заведения в цяла Европа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР