Мащабна схема за източване на Фонд Пенсии“ на Държавното обществено

...
Мащабна схема за източване на Фонд Пенсии“ на Държавното обществено
Коментари Харесай

Разкриха измама за източване на фонда за пенсии

Мащабна скица за източване на Фонд " Пенсии “ на " Държавното публично обезпечаване “ (ДОО) е разкрита от териториалното отделение на Национален осигурителен институт В София, взаимно с Министерство на вътрешните работи и Националната следствена работа.

Случаят е разказан в последния информативен бюлетин на осигурителния институт и става въпрос за старателна и продължителна подготовка за измамата, като е определен " подобаващ " застраховател – държавна компания в неплатежоспособност от 1997 година, заличена през 2012 година и оповестила се за приемник на друга държавна компания.

В интервала 2012 до 2017 година във столицата са подадени над 350 заявки за разпределяне или преизчисляване на към този момент отпуснати персонални пенсии с приложени трудови книжки и удостоверения по пример за застрахователен стаж и приход, добит сред 2000 и 2005 година при първа или второкласен труд и приходи, които са нереалистично високи за компания оповестена в несъстоятелност. 

 istock istock
Проверката е открила, че документите са неистинен, а задачата е била да се увеличи персоналния коефициент на хората с към този момент отпуснати пенсии. Доказано е също, че тези хора са се трудили при различен шеф в посочените интервали.

С разкриването на схемата е предотвратено нанасянето на вреда в изключително огромни размери, поради че се касае за дълготрайни заплащания, за които биха били нужни годишно по няколко милиона лв..
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР