Мащабна полицейска операция, насочена към предотвратяване на подготвяни нарушения на

...
Мащабна полицейска операция, насочена към предотвратяване на подготвяни нарушения на
Коментари Харесай

Полицейска операция срещу купуването на гласове в Смолянска област

Мащабна полицейска интервенция, ориентирана към попречване на подготвяни нарушавания на изборното законодателство се организира в Смолянска област, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в родопския град. Целите са противопоставяне на стандартната престъпност и застраховане и безпроблемно протичане на изборния развой.

Извършват се инспекции тук-там, за които има данни, че се прави пазаруване и пласиране на гласове. Осъществява се контакт с всички лица, за които има данни, че биха направили такива дейности и те са предизвестени да не нарушават закона, за което са формирани 14 протоколи по ЗМВР. Проверени са над 2000 автомобила, 26 заложни къщи и сдружения за бързи заеми, както и места, за които има данни, че би могло да се прави пазаруване и пласиране на гласове. Проверени са общо 23 лица, формирани са 14 предупредителни протоколи.

Получени са 31 сигнала за нарушаване на изборния развой. Приключени са 25 преписки и материалите са изпратени в прокуратурата. На произвеждане са 6 преписки, които следва да бъдат завършени в къс период. Към сегашния миг няма формирани досъдебни производства за закононарушения против политическите права на жителите, оповестяват още от полицията в Смолян.

Автор: Величка Петкова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР