Мащабна полицейска операция на Областната дирекция на МВР в Бургас

...
Мащабна полицейска операция на Областната дирекция на МВР в Бургас
Коментари Харесай

Разкриха схема за точене на ДДС, за шест месеца ощетила държавата с 1,8 млн. лв.

Мащабна полицейска интервенция на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас против източване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери се организира сега на територията на области Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София, оповестиха от пресцентъра на дирекцията.

Установено е комерсиално сдружение в Айтос, представлявано от 47-годишен български жител, което прави импорт от Турция и вътрешнообщностни придобивания на огромни количества строителни материали от Гърция, Румъния и други страни от Евросъюза.

С цел отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности, комерсиалната активност е прекосявала писмено през разнообразни компании „ бушони “, стопанисвани от безимотни лица. В реалност стоката се разтоварвала в хранилища, благосъстоятелност на айтоската компания, обясниха проверяващи.

До момента е открито, че единствено от април т.г. до в този момент фискът на Република България е ощетен с над 1 800 000 лева

Съществуват данни, че с изключение на на занижени стойности, внасяните строителни материали /тухли, дървен материал, разнообразни типове желязо и др./ не дават отговор на стандартите на Европейския съюз и могат да основат заплаха при строителството, както на здания, по този начин и на промишлени уреди.

По случая е формирано досъдебно произвеждане при изискванията на необходимост, като провеждането на процесуално-следствени дейности на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Панагюрище и София продължава.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР