Мащабна кибератака е извършена срещу пристанищни съоръжения в поне три

...
Мащабна кибератака е извършена срещу пристанищни съоръжения в поне три
Коментари Харесай

Хакери атакуваха пристанища в Германия, Холандия и Белгия

Мащабна хакерска атака е осъществена против пристанищни уреди в най-малко три европейски страни - Германия, Холандия и Белгия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Хакерската офанзива визира петролни терминали, като нарушава енергийните доставки в няколко огромни пристанища.
Още по темата
Агенцията за полицейско съдействие Европол заяви, че е предложила на немските управляващи поддръжка за справяне с хакерска атака, ориентирана против уреди в пристанището на Хамбург.

Според белгийския ежедневник " Морген ", през последните 24 часа обект на хакерска атака са станали минимум шест петролни терминала в Нидерландия и Белгия. Според същия източник тя е ориентирана против уреди на Евос, Ойлтанкинг и Сий-танк, дъщерно сдружение на групата Сий инвест.

В Белгия е нарушена работата на пристанищата в градовете Гент и Антверпен, заради което е почнало следствие от прокуратурата в Антверпен.

Прокуратурата в Хамбург също стартира обвързвано с хакерската атака следствие против незнаен причинител по обвиняване в " изнудване " след сигнал на компанията Ойлтанкинг, станала обект на хакерска атака за изнудване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР