Мащабна инвестиционна програма е изготвил Дворецът на културата и спорта“

...
Мащабна инвестиционна програма е изготвил Дворецът на културата и спорта“
Коментари Харесай

Дворецът на културата и спорта във Варна - с нов паркинг и сериозна инвестиция в спортни съоръжения

Мащабна капиталова стратегия е изготвил „ Дворецът на културата и спорта “ във Варна. Общинското сдружение възнамерява да вложи 18 млн. лв. в нови уреди, с които ще модернизира комплекса и ще усъвършенства транспортно-комуникационната среда към него.

Това стана ясно на днешното съвещание на комисията по финанси и бюджет, на което беше утвърдена капиталовата програмата. Съветниците дадоха също единодушието си „ Дворецът на културата и спорта “ да изтегли банков заем за изцяло финансиране на строително-монтажните работи.

Основна част от програмата е построяването на нов паркинг. Той ще бъде на три равнища, два от които подземни, със застроена повърхност от 13 200 кв. м и ще обезпечи 350 паркоместа. Инвестицията е в размер на 12,4 млн. лв. без Данък добавена стойност.

ДКС възнамерява да обезпечи нови площи за спорт и забавление, като извърши планове за продължение на многофункционалните зали в Блок „ А “ и Блок „ В “. Двата плана са на обща стойност близо 1,5 млн. лв..

За да преодолее негативите от увеличаващите се цени на електрическата енергия, общинското сдружение има намерение да построи фотоволтаична централа с планирана мощ 300kW. Прогнозната й цена е 420 000 лева без Данък добавена стойност. Други 480 000 лева ще бъдат вложени в замяна на осветяване по отношение на семейството на Европейското състезание по волейбол през август и септември 2023 година

Необходимите средства за осъществяване на програмата са в размер на 18 млн. лв. и период за възвръщаемост на инвестицията – 10 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР