Мащабна демонстрация на противниците на независима Каталуня се състоя в

...
Мащабна демонстрация на противниците на независима Каталуня се състоя в
Коментари Харесай

И противниците на независима Каталуня се надигнаха на протест

Мащабна проява на съперниците на самостоятелна Каталуня се състоя в неделя в Барселона, оповестиха осведомителните организации. Тя беше свикана от дясноцентристката партия  " Сиудаданос ", откакто от седмица сепаратистите са по улиците и провокират вълнения в огромните градове, недоволни от неоправдателните присъдите на водачите на противозаконното оповестяване на самостоятелност преди две години. На вчерашната демонстрация хиляди хора, развяващи каталунски и испански знамена, приканиха за обединяване. Лидерът на " Сиудаданос " Алберт Ривера прикани за завършек на размириците и разгласи, че страната " има потребност от испанско държавно управление, което пази по-слабите “. Малко преди този момент министър председателят Педро Санчес отхвърли призива на водача на Каталуня Ким Тора за разговор, като го прикани да осъди безредиците, зад които стоят сепаратистите. Обект на офанзиви по време на митингите са служителите на реда и десетки бяха ранени при конфликтите през последните дни. 

За неделя вечерта още веднъж беше планувана проява на последователите на самостоятелна Каталуня. Министерство на външните работи в София предизвести още веднъж българските жители да не подхващат без неотложна нужда пътувания до испанската област в дните на митинги.

Междувременно стана ясно, че сървърът на онлайн платформата Democratic Tsunami, употребена от каталунските сепаратисти, се намира в Румъния. Испанският съд подреди предходната седмица закриването на уеб страницата, през който се организират демонстрациите и безредиците. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР