Мащабен пожар обхвана част от Драгоманското блато снощи. В местността

...
Мащабен пожар обхвана част от Драгоманското блато снощи. В местността
Коментари Харесай

Овладяха голям пожар в Драгоманското блато

Мащабен пожар обхвана част от Драгоманското тресавище нощес. В местността влизат предпазени територии и типове животни. Кметът на Драгоман Андрей Иванов заяви, че пожарът е изцяло овладян, няма заплаха за популацията и за парцелите към блатото.

Според Андрей Иванов една трета от територията на блатото е унищожена. “Основно блатната растителност, част от дървесината, която е вътре в блатото, всичките ни уреди – кулата ни за наблюдаване на птици, мостчетата за разходка на туристите. Това всичко е унищожено, би трябвало да се построява отначало. Логиката води натам, че това е тенденциозен палеж, защото в този час от мрачно при минус пет градуса – нямам доверие да има каквито и да е предпоставки за немарливост “, сподели той.

“Просто някой има интерес да прави тези действия непрекъснато. Тази година, която тече, това е втори палеж. В рамките на шест месеца – трети палеж. Трябва органите да си правят работата по-задълбочено “, сподели Иванов.

Кметът на Драгоман заяви още, че версиите са за  съзнателно провокиран пожар от бракониери или от укриващи се там бежанци.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР