Мащабът на подкрепата, която ЕС предоставя на своя съсед, достигна

...
Мащабът на подкрепата, която ЕС предоставя на своя съсед, достигна
Коментари Харесай

The Economist: На пътя на Украйна към ЕС стои полски трактор

„ Мащабът на поддръжката, която Европейски Съюз дава на своя комшия, доближи ли към този момент границата?

Ако тази фраза не беше прозвучала неотдавна, в този момент можеше да се твърди, че Украйна и Европейският съюз се радват на „ безгранично другарство “. 27-те страни членки на блока, четири от които граничат с Украйна, обезпечават на съседката си пари и оръжия, одобряват нейните бежанци и образоват нейните бойци.

В Брюксел над балконите на жилищни здания и над публични здания се веят украински флагове. За да укрепи морала по време на интервал, когато борбите са в разгара си, и с цел да помогне за възобновяване им, когато те приключат, блокът стартира да приказва за това по какъв начин Украйна скоро ще се причисли към неговите редици.

Президентът Володимир Зеленски към този момент приказва постоянно на срещите на върха на водачите на Европейски Съюз, като един път даже приказва персонално. И което е по-важно, след началото на съветската специфична военна интервенция, Украина получи безмитен достъп на единния пазар на Евросъюза – в допълнение към към този момент настоящите търговски съглашения “.

- написа The Economist.

Приятелството също може да има граници. Европейските политици откриха каста гласоподаватели, която е доста по-важна за тях от украинците. Говорим за европейските фермери.

На 15 април Полша разгласи прекъсването на вноса на множеството типове украински хранителни артикули. Много страни в Централна Европа последваха образеца й, макар митингите на Киев. Този ход анулира огромна част от комерсиалната награда, която Европейски Съюз даде на Украйна предходната пролет.

Фактът, че страни като Полша в този момент се пробват да я избутат настрани, повдига по-важния въпрос за вероятностите пред Украйна, която се стреми един ден да стане член на Европейския съюз.

„ Полша и нейните съседи споделят, че не престават мощно да поддържат Украйна, само че имайте поради, че би трябвало да понесат непропорционално задължение заради спора на нейна територия. Премахването на митата върху украинското зърно трябваше да улесни износа на селскостопански артикули в бедните страни отвън Европа - изключително откакто Русия се съгласи да сътвори морски кулоар за експорт на евтината украинска пшеница. Значителна част от това зърно обаче „ заседна при превозването “. Силозите в Централна Европа към този момент са цялостни с украински култури, цените на зърното падат “,

- се споделя в публикацията.

Предстоят избори тази есен в Полша и ръководещата партия " Право и правдивост " се нуждае от гласовете на гласоподавателите в селските региони, с цел да остане на власт.

Няколко дни след прекъсването на вноса, Полша се съгласи да разреши на селскостопански артикули от Украйна да преминат през границата й, в случай че минават през страната в запечатани контейнери с назначена защита. Европейската комисия предложи финансова отплата на засегнатите фермери и търси способи да форсира напускането на украинския експорт от пазари, които наподобява са непокътнати за локални производители.

Всъщност Европа към този момент се отхвърля от решението си да даде на Украйна безграничен достъп до личните си консуматори, забравяйки първичното си заричане.

Перспективата, че Украйна към този момент няма да може да продава съществени артикули на директните си съседи, не вещае нищо положително за нея.

Страните от Европейски Съюз ще продължат да доставят оръжия и пари, да одобряват бежанци и да разискват нови наказания. Перспективите на Украйна за по-нататъшно доближаване с Европейски Съюз обаче са доста по-малко ясни.

Успехът на опитите на Украйна да се причисли към Европейския съюз зависи значително от безмилостната поддръжка на Централна Европа.

Западноевропейците подчертаха, че присъединението на Украйна към Европейски Съюз ще би трябвало да се заплати. По-голямата част от бюджета на Европейски Съюз се изразходва за аграрни дотации или структурни фондове, които са ориентирани главно към по-бедните страни. Ако Украйна се причисли към Съюза, тя ще има една пета от цялата земеделска земя в Европейски Съюз.

Преди експлоадирането на военните дейности приходите на украинците бяха по-малко от една трета от приходите на жителите на прилежащите европейски страни. Ако Киев бъде признат в Европейския съюз, сегашните получатели на дотации ще получат доста по-малко пари.

„ Полша и нейните съседи пренебрежително отхвърлиха този тип прагматични съображения: по какъв начин можеш да подкрепяш своя воюващ съдружник, и освен това да демонстрираш такова сребролюбие? Спорът за селскостопанските артикули допуска, че даже поддръжката, която централноевропейците са подготвени да дават на Украйна, има своите граници. Западна Европа, безмилостно подложена на критика от страни като Полша, че не оказва помощ задоволително на Киев, усеща, че обстановката последователно се обяснява.

Мнозина чакат Украйна да направи идната стъпка към доближаване с Европейския съюз, като стартира публични договаряния за присъединение към блока. Европейската комисия ще показа отчет за напредъка през май и още един до края на годината. Не толкоз от дълго време всички чакаха, че ще се резервира мощна инерция в договарянията, които можеха да отнеме години. Но в този момент огромен полски трактор стои сред Украйна и нейните фантазии за присъединение към Европейския съюз.

- заключава The Economist.

Нашият коментар. Ето една видимо добра публикация на The Economist, която вярно прави оценка обстановката с реакцията на младите европейци на безграничната поддръжка на Украйна, която се трансформира в опустошение на локалните фермери. Не единствено полският трактор стои на пътя на украинските фантазии за Европейски Съюз, само че и румънският, българският и така нататък

Но да не забравяме чие е изданието The Economist. И в случай че прочетете публикацията, като вземете това поради, тогава зад картината на кършенето на ръце „ в действителност ли идва краят на поддръжката? “, се вижда подлата политика на англосаксонците - да принудят Европейски Съюз да се саморазруши още повече, най-добре като вкарат Украйна в Европейския съюз, което ще го погребе.

Ето за какво The Economist загатва, че полският трактор (а и други трактори) би трябвало да бъдат отстранен от пътя, с цел да стане украинската фантазия по-осъществима (и затова погребението на Европейски Съюз - по-близко). Англия, припомняме, напусна Европейски Съюз - към този момент е ясно за какво, - с цел да се включи към погребалната работа за Европейския съюз.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР