Мащабът на хуманитарните нужди в Йемен остава шокиращ, твърди Службата

...
Мащабът на хуманитарните нужди в Йемен остава шокиращ, твърди Службата
Коментари Харесай

ООН: 21,6 млн. души се нуждаят от хуманитарна помощ в Йемен

Мащабът на филантропичните потребности в Йемен остава фрапантен, твърди Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси. 

По данни на организацията през 2023 година филантропичните сътрудници пресмятат, че две трети от популацията – или 21,6 милиона души – ще се нуждаят от филантропична помощ и отбрана.

През 2022 година филантропичните сътрудници в Йемен са доставили животоспасяваща помощ на близо 11 милиона уязвими хора всеки месец. От организацията разясняват, че спонсорите са дали повече от 2,2 милиарда $ нужна помощ.

" В резултат на това доста от най-критичните стратегии за помощ съумяха да продължат, а в някои случаи най-лошите потребности понижиха. Успоредно с това примирието, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации, донесе проблясък на вяра, което докара до доста понижаване на цивилните жертви и разселването. Много детайли на примирието не престават даже след приключването на примирието през октомври предходната година ", регистрират от Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси. 

В Twitter от Организация на обединените нации анонсират, че през днешния ден интернационалната общественост се събира, с цел да обещае своята непрекъсната поддръжка за народа на Йемен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР