“Машинното гласуване не отпада. Има хора, които са притеснени било

...
“Машинното гласуване не отпада. Има хора, които са притеснени било
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Ще се работи в нелесни коалиции, БСП иска и е готова да управлява

“Машинното гласоподаване не отпада. Има хора, които са обезпокоени било то, тъй като са прекомерно възрастни и несъмнено огромна част от българското население не отива да гласоподава. Машините остават, само че дано да има и бюлетини – считаме, че това е вярно. Сами видяхме на последните избори, че има много подозрения за платен и корпоративен избор. Дефакто огромна част от българското население не взе участие в изборния развой и ние като политици сме обезпокоени, тъй като има по-малка легитимация, с цел да се взимат решения за бъдещето. Винаги ще има недоволни от дадена система, само че за нас като социалисти е значимо хората да имат право на избор. Считаме, че по този начин ще дадем опция хората да се провиснал и да гласоподават. ”

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му България ставайки член на Европейски Съюз и по контракт би трябвало рано или късно да влезе в Еврозоната. Но за социалистите е притеснително времето и дали в действителност България ще е подготвена през 24-та година. „ Ние поискахме отчет. Беше ни даден подобен, който не е приключен и се възмутихме, че този отчет не е подсилен от Управителния съвет на Българска народна банка. Тук би трябвало да се гледа бъдещето и дали ние ще бъдем част от по този начин наречените богати страни. В този отчет написа, че в избрани страни има последствия, които може да доведат до повишаване на цените. Има образци с Чехия и Унгария, които са отказали да вкарат еврото. Когато има рецесия като днешната лихвените проценти в Унгария са двуцифрени. Същото е и в Чехия. Инфлацията там е доста по-висока от Еврозоната и обезценяването на техните валути е в действителност притеснително. От този експертен спор не би трябвало да вадим политически дивиденти, както се пробва да прави една политическа мощ и да плаши хората “, заключи Стойнев за отчета на Българска народна банка по отношение на възможните последствия от влизането на България в Еврозоната. Той акцентира, че Българска социалистическа партия е за еврото, само че може би не тъкмо в този миг.

„ Трябва да имаме бюджет. В последна сметка единствената смяна, която се случи в предходното ръководство бе в обществената сфера и то с помощта на Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин в този момент да отнемем тези обществени придобивки, които получиха хората с помощта на Българска социалистическа партия. Те ще продължат, такова е уверението и на служебното държавно управление. Разбира се, че има доста искания от политическите сили. Съществува опасението те да не стартират да си гонят тяснопартийните ползи и да не мислят за този на обществото. От друга страна обаче всички ограничения, които изискват бюджетни средства би трябвало да продължат и да бъде обезпечено спокойствието както на жителите, по този начин и на бизнеса “, безапелационен бе социалистът за нуждата от бюджет, както и за достиженията на левицата в последното постоянно държавно управление.
Според него партиите са почнали да узряват в политическата рецесия, която самите те са си основали.

 

„ Отивайки от избор на избор и отново на избор се основава усещане у хората, че политическите партии не желаят да ръководят. Единствено и единствено Българска социалистическа партия до този миг сподели какво би трябвало да създадат политиците, в случай че желаеме да вървим напред – да имаме устойчиво ръководство и политическа коалиция. Ние би трябвало да създадем крачка обратно. Българска социалистическа партия с избирането на Вежди Рашидов сподели на всички политически партии, че сме подготвени да създадем компромис в името на парламентаризма и да не се срине Народното събрание. Ако желаеме да имаме държавно управление – всички политически сили би трябвало да създадат като Българска социалистическа партия, тъй като ние не можем сами да изнесем политическата рецесия. Ще бъде срамно, в случай че отидем на избори март месец “, добави той и акцентира, че социалистическата партия е подготвена да ръководи.

 

Народният представител от левицата съобщи, че партията е за поддръжка на украинците, само че Българска социалистическа партия не поддържат гибелта. „ За нас е значимо колкото се може по-бързо да мислим по какъв начин да реализираме мир посредством договаряния. Този спор има отражение върху стопанската система, енергетиката, обществената политика “, добави той.

„ Сега парламентарните групи още веднъж се обединихме към предлагането да понижим тавана над който ще се изплаща на 100% помощ за бизнеса. Но ние от Българска социалистическа партия считаме, че би трябвало да се поддържат и дребните фамилни компании – те също да имат еднакъв късмет с огромните. Важно е да бъдат предпазените ползите на страната и хората ни. Хората желаят сигурност в фамилиите, отопление в дома, непоклатимост и да се знае кой управлява страната и на къде върви тя “, сподели в умозаключение Драгомир Стойнев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР