Машината е специализирана за въздушна фотографияВоенното министерство ще ремонтира транспортния

...
Машината е специализирана за въздушна фотографияВоенното министерство ще ремонтира транспортния
Коментари Харесай

Ремонтират транспортния АН-30

Машината е профилирана за въздушна снимка


Военното министерство ще ремонтира транспортния аероплан АН-30. Ведомството пусна социална поръчка за ремонт на руската машина, създадена преди близо 40 години, както и на оборудването. Стойността е 5 млн. лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е до 12 месеца, считано от датата на определения реализатор.

Армията ни разполага с един АН-30, който е профилиран за въздушна снимка. Той се употребява най-вече в задачите по контракта “Открито небе ”. През 1998 година е летял над Съединени американски щати, където е снимал военни обекти. Изпълнявал е и донорски задания. Нашият АН-30 е летял и до Афганистан. На борда му бе делегация отпред с президента Георги Първанов, който отиде да инспектира службата на нашите рейнджъри в Кабул и Кандахар. Машината е руско произвеждане, само че след разпада на Съюз на съветските социалистически републики заводът остана в Украйна, тъй че като производител той държи лиценза за летателна валидност. Компаниите, които желаят да вземат участие в търга, би трябвало да са правили най-малко един сходен ремонт през последните 3 години. Офертите ще бъдат отворени в края на януари.

През 2018 година военното ведомство разгласи търгове за рамкови съглашения за ремонт и възобновяване на изтребителите МИГ-29 от Граф Игнатиево и щурмовите самолети СУ-25 от Безмер. Сумите по тях могат да доближат общо към 200 млн. лева за няколко години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР