Масажите на лицето са процедури, които можете да правите с

...
Масажите на лицето са процедури, които можете да правите с
Коментари Харесай

8 ползи от масажа на лицето

Масажите на лицето са процедури, които можете да вършиме с практикуващ или сами. Техниката включва стимулиране на точки на напън върху лицето, шията и раменете.
Прочетете още
Можете да употребявате лосиони, масла или почистващи балсами с разтривки на лицето, както и ролер за лице или плосък инструмент гуа ша .

Масажът на лицето спомага за поддържането на здрава кожа, като в същото време отпуска лицевите мускули. Има релаксиращ и подмладяващ резултат, като ви оказва помощ да изглеждате и да се чувствате по-добре.

Независимо дали желаете да употребявате масажа на лицето единствено за релаксация или за лекуване на съответно положение, има доста техники, които да опитате.

Продължете да четете, с цел да разгледате по-отблизо някои от преимуществата на масажа на лицето, по какъв начин можете да го извършите сами и по кое време е най-добре да посетите експерт.
Видове масаж на лицето 
Има няколко разнообразни типа и техники за масаж на лицето, които можете да вършиме сами или с експерт.

Видовете масаж на лицето включват:
лимфен дренажрефлексологияшиацугуа шашведскилечебно средствосинуситеакупресура
Техниките за масаж на лицето включват:
вендузидигитално или месене на кокалчетасгъванепотупваневибрациипотупванеПрищипване на жакета
 

Ползи от масажа на лицето

Прочетете, с цел да научите какво споделят някои от проучванията и анекдотичните доказателства за изгодите от масажа на лицето.
1. Против стареене и бръчки
Едно от главните преимущества на масажа на лицето е способността му да усъвършенства цялостния тип на кожата.

Проучване от 2017 изследва успеваемостта на масажа на лицето, който включва устройство за подтикващ масаж. Участниците използваха устройство срещу стареене и крем върху лицето и шията си в продължение на 8 седмици. Ефектите на крема се ускоряват, когато се употребява с масаж на лицето. Бяха следени усъвършенствания в бръчките, отпуснатата кожа и текстурата.

Изследователите също по този начин разгледаха резултатите от масажа на лицето върху ex vivo кожни експланти или проби. В продължение на 10 дни пробите от кожа се масажират благодарение на устройство срещу стареене два пъти дневно в продължение на 1 минута. В съпоставяне с необработените кожни експланти, устройството провокира по-високи равнища на експресия в дермалните протеини, което има резултат срещу стареене на кожата.
2. Синусово налягане
Стига да не е заразен случай или по време на изострен етап на синузит, можете да употребявате масаж за облекчение на натиска в синусите, дискомфорта и тапите.

Масажът на синусите може също да помогне за поощряване на дренажа на слуз, облекчение на главоболието и усилване на кръвообращението. Необходими са по-задълбочени научни проучвания, с цел да се потвърдят и разширят резултатите от масажа на синусите.
3. Акне
Стимулирането на кожата посредством масаж може да помогне за поощряване на кръвообращението и понижаване на появяването на акне. Специфичните проучвания, които дават доказателства за масажа на лицето за възстановяване на акнето, са лимитирани.

Някои хора се кълнат в правенето на масаж със зехтин за лекуване на акне. Резултатите варират, тъй че в случай че желаете да опитате нещо, изпробвайте го на дребна повърхност, преди да масажирате цялото си лице.

Не бъдете прекомерно нападателни в метода си. Избягвайте всевъзможни внезапни придвижвания или ексфолианти, изключително в сензитивните зони.
4. ТМС
Хората, които имат болести на темпоромандибуларната става (TMJ), могат да изпитат дискомфорт в челюстта или лицето. Това може да включва главоболие, болки в ушите или заключване.

Според клиниката в Кливланд масажът на тригерната точка може да помогне за облекчение на стегнати, възпалени или мъчителни мускули на челюстта. Този дискомфорт може да се дължи на дъвчене, притискане на челюстите или скърцане със зъби.

Масажът за облекчение на признаците на TMJ може да бъде изключително ефикасен, когато се комбинира с извършения за челюстта.
5. Сияйна кожа
Масажът на лицето може да бъде единствено билетът, в случай че желаете ярка, блестяща кожа. Изследване от 2002 г. установи, че 59 % от дамите, които са имали масаж на лицето, оповестяват за чувство за прохлада и подмладяване.

Около 54 % оповестяват за еластична кожа, до момента в който 50 % са имали стягане на кожата. Много анекдотични доказателства сочат, че стимулирането на лицевите мускули може да помогне за стягане на кожата, облекчение на стегнатите мускули и усилване на кръвообращението.
6. Кожен кръвоток
Използването на ролка за масаж на разположение има позитивен резултат върху кръвообращението на кожата, което може да помогне за възстановяване на външния тип на кожата.

Според малко проучване от 2018 г. хората, които са имали 5-минутна процедура за лице с масажен валяк, са нараснали притока на кръв към зоната най-малко 10 минути след масажа. След 5 седмици масаж реакцията на кръвния поток към топлината беше доста усъвършенствана.
7. Подмладяване на лицето
Масажите на лицето могат да оказват помощ за облекчение на напрежението, като в същото време усъвършенстват релаксацията и здравето на кожата.

Изследване от 2018 г. сочи успеваемостта на масажа на лицето с устройство Pao за поощряване на подмладяването на лицето. Показано е, че устройството за извършения за масаж на лицето усилва дебелината на лицевите мускули и площта на напречното сечение при дами, които са употребявали устройството за 30 секунди, два пъти дневно в продължение на 8 седмици.
8. Заличаване на белези
Ако имате белег на лицето, който е в развой на укрепване, масажът може да бъде доста потребен. Масажирането на тъканта на белега и близките области може да помогне за увеличение на притока на кръв, разхлабване на околните тъкани и изглаждане на неравностите.

Масажът на лицето може също да помогне за облекчение на признаци като болежка, сърбеж и сензитивност. Изследователи през 2014 г. установиха, че масажната терапия е ефикасна за понижаване на болката и сърбежа по кожата, като в същото време усъвършенства появяването на изпъкнали белези от изгаряния.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР