Мартин Цвилинг е основател и главен изпълнителен директор на Startup

...
Мартин Цвилинг е основател и главен изпълнителен директор на Startup
Коментари Харесай

Искате да се върнат? Впечатлете ги!

Мартин Цвилинг е създател и основен изпълнителен шеф на Startup Professionals. Материалът му е оповестен в изданието Inc.com.

Лоялността на потребителите е един от най-важните аспекти в растежа на всеки бизнес, само че с времето одобряването ѝ става все по-трудно за реализиране и надграждане.

Проучвания сочат, че алтернативата на придобиването на нови клиенти към момента ви коства от 5 до 7 пъти повече, в сравнение с запазването на към този момент съществуващите такива. Клиентите през днешния ден са непостоянни и бързо откриват всяка опция поради интернет и обществените медии. И не се опасяват да се трансформират. Въпреки провокациите, всеки бизнес би трябвало да се концентрира над оформянето на извънреден бранд имидж, тъй като отплатата от това е голяма.

Накарайте ги да запомнят всяко преживяване

Днес потребителите изискват доста повече от удовлетворяваща цена, с цел да ви бъдат лоялни. Те би трябвало да си спомнят тяхното „ тотално преживяване “ като нещо, което изпъква – от това какъв брой елементарно е било да ви открият, през лесните процеси на покупка, до страхотните услуги. Те желаят да са ваши посланици измежду останалите.

В хотелската верига Ritz-Carlton да вземем за пример всеки чиновник има право да похарчи до 2 хиляди $, с цел да позволи проблем на някой от гостите. Ако изпитате такова внимание, сигурно ще останете лоялни и впечатлени.

Всеки чиновник би трябвало да демонстрира пристрастеност и преданост

Целият маркетинг на света няма да направи марката ви запаметяващ се, в случай че чиновниците не изживяват и не споделят това чувство. Трябва да изградите мощно и стимулирано ядро, тъй като вашите хора са най-ценният запас.

Например компанията за обувки TOMS подарява чифт обувки на хора в потребност при всеки продаден чифт и в допълнение подтиква служащите да са ефикасни, като им предлага интернационалните пътувания, по време на които да оказват помощ на сътрудници на компанията на забавни места като Непал и Хондурас.

Петте сетива

Фокусирайте се върху нововъведенията в дизайна, тъй като визията е извънредно значима, без значение в коя промишленост работите. Накарайте потребителите да усещат задоволство, когато си мислят за марката ви и ще се върнат.

Маркетолозите назовават това тактика на „ петте сетива “ за рационализиране на потребителското преживяване и лоялността. Открийте способи да накарате потребителите ви да допрян, чуят, видят, помиришат и даже опитат продукта ви.

Попитайте ги какво желаят

Определено би трябвало да се вслушвате в потребителската противоположна връзка и да решавате зародили проблеми, само че най-предизвикателно е да развихрите въображението на хората за артикули и услуги, чиято поява не биха могли да плануват. Истински лоялните клиенти са тези, които ви се доверяват да ги водите напред, по тази причина се вслушайте в това, което имат да ви кажат за марката ви, с цел да ставате по-добри както за тях, по този начин и за евентуалните аудитории.

Тези тактики са единствено началото на постигането на извънреден бранд имидж, който да накара потребителите да се върнат. Преоценете до каква степен лоялни са ви те и установете за себе си по какъв начин да поддържате това чувство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР