Мартин Петров с фланелката на Манчестър Сити напредва по лявото

...
Мартин Петров с фланелката на Манчестър Сити напредва по лявото
Коментари Харесай

Мартин Петров отново бележи за "Манчестър Сити"

Мартин Петров с фланелката на " Манчестър Сити " напредва по лявото крило, влиза в наказателното поле на съперниците и... отбелязва страховит гол. Това не е репортаж от футболен мач преди десетилетие, а роман за последния героизъм на някогашния национал.



Въпреки че завърши с дейната си кариера, Петров сподели, че не е не запомнил по какъв начин се бележат голове. Той още веднъж облече фланелката на настоящия първенец на Англия. Причината бе бенефисът на дългогодишния капитан на " жителите " Венсан Компани.

Снимка: Reuters

Българският полузащитник беше част от тима на " Сити ", който се изправи против митове от други отбори във Висшата лига. Още във втората минута Петров откри резултата и попадна в прегръдките на съотборниците си в ярко синьо.

Срещата приключи 2:2. За " Сити " прецизен беше и Бенджани, а за другия отбор голове вкараха Роби Кийн и Робин ван Перси.

Звездната компания се забавляваше на терена за благополучие на феновете на стадион " Етихад ".

Снимка: Reuters

Самият Компани не съумя да се включи в мача, защото има травма в бедрото. Синът му Франсоа обаче облече фланелката на " Сити ". Освен с добре познатите звезди, той си партнира с футболисти от сегашния отбор, измежду които голмайсторът Серхио Агуеро и Давид Силва.

В звездния отбор пък бяха митове на футбола на Острова, измежду които Пол Скоус, Гари Невил и Райън Гигс.

Снимка: Reuters

Мартин Петров, който игра за " Сити " в интервала 2007-2010 година беше наставляван от Хосеп Гуардиола, а управител за другия отбор беше белгиецът Роберто Мартинес.

Венсан Компани изигра 11 сезона с " жителите ", а в последните носеше капитанската лента. В момента той е играещ треньор на белгийския клуб, от който стартира кариерата му - " Андерлехт ".

Снимка: Reuters

Средствата, събрани от бенефисния мач, ще бъдат дарени на благотворителна организация, която се грижи за бездомните в Манчестър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР