Мартин Божанов с прякор Новариуса е имал тесни връзки по

...
Мартин Божанов с прякор Новариуса е имал тесни връзки по
Коментари Харесай

Експерт от Антикорупционния фонд: Нотариуса вероятно е имал тесни връзки с МВР

Мартин Божанов с прякор Новариуса е имал тесни връзки по високите етажи на Министерство на вътрешните работи. До този извод може да се стигне по последващите реакции на избрани хора, само че няма доказателства за това.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Андрей Янкулов - старши юридически специалист, Антикорупционен фонд.

" Българска национална телевизия: Доказва ли се огромният политически чадър, който евентуално е имал Нотариуса?


- Цялостното държание по изнесените проблеми освен за Нотариуса, само че и за другия огромен брокер, който беше осветлен година по-рано, прочут като Пепи Еврото, сподели в действителност нежеланието за сериозна институционална реакция по тези много съответни данни. Това от своя страна демонстрира, че това се дължи на протекциите, които тези групи са получавали от високите върхове на държавната власт.


- Колко високи?


- " Възможно най-високи по линия на правосъдната система. Защото виждате по какъв начин в последните дни някогашния основен прокурор и сегашния и.ф. основен прокурор взаимно се укоряват за принадлежност към групите. Това събитие единствено по себе си би трябвало доста да ни тормози за съществуването на правовата страна ", отговори Андрей Янкулов.

" За да бъде нещо потвърдено в съд, единственият метод е да се организира едно следствие по изнесените условия. Ние до такива директни доказателства в нашите следствия не сме стигнали, надлежно не сме ги оповестили, само че въпреки всичко ние сме гражданска организация, която има много лимитиран обсег на деяние и лимитирани благоприятни условия. Институциите са тези, които имат цялостния инструментариум да се занимават и да изследват в детайли всички условия и първичните дании, които бяха изнесени от нас преди три-четири години. "

Янкулов разяснява и основаната комисия в Народното събрание за следствие на обстоятелствата и събитията към Мартин Божанов.

" Една сходна комисия може да бъде фактор, в случай че си прави работата по съответен метод. Една сходна комисия също не е проверяващ орган. Тя не може да обяснява за потребностите на наказателно или каквото и да е друго произвеждане обстоятелства, обаче тя би могла да реализира надзор и да одитира активността на избрани звена от структурата на държавната власт преди години. Като да вземем за пример профилираното правораздаване - съд и прокуратура, КПКОМПИ, ГДБОП. "

Попитан дали АКФ е достигал до изказванието на Бойко Рашков, че е имало теч на информация от ГДБОП, Янкулов отговори:

" По следващи реакции на избрани хора и информацията, която доближаваше, се прави извод, че е имало приключване на данни към Нотариуса. Показва тесни връзки с Божанов с Министерство на вътрешните работи и то по високите етажи ".

Янкулов акцентира, че проверяващите органи деликатно би трябвало да изследват телефоните на Нотариуса.

" Той е разполагал с повече от един телефон - за 4,5 се приказва. Има техническа опция информацията от тези апарати да бъде свалена. Дали нашите държавни органи ще могат да се оправят с тази задача е обособен въпрос, само че партньорски служби могат да свършат тази работа ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР