Март 2021 г. Група български моряци са задържани с гигантско

...
Март 2021 г. Група български моряци са задържани с гигантско
Коментари Харесай

Кокаиновият кораб за $40 млн. на Пабло Ескобар ли уби Къро?

Март 2021 година Група български моряци са арестувани с гигантско количество дрога в ЮАР, а ударът на локалните управляващи се счита за попадение против част от интернационален канал за дрога, следен от дясната ръка на към този момент починалия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар.

Местни анализатори, които от дълго време наблюдават разпределението и трафика на дрога в провинция Южен Кейп, превърната от години в " гара разпределителна " за контрабандните колета с опиати, които идват от Южна Америка, виждат ясна българо-колумбийска връзка.

Според изявления в тамошните медии стратегическото географско състояние на региона го е направил доста прелъстителен като място за логистичен център, от който опиатите поемали своя път към Европа и африканските страни.
 Дрогата е маркирана с лого King Coca
Удара против четиримата българи, ченгетата регистрират като едно от най-големите достижения напоследък в битката си против наркобизнеса. Корабът с пратката за милиони плава под панамски байрак, а корпусът му е оцветен с цветовете на българското знаме - бяло, зелено, червен.

При проникването на борда спецполицаите и детективите от отдела за опиати в провинция Западен Кейп изземват близо звук кокаин на стойност 5 858 милиона ранда т.е. за към 40 млн. $. Акцията е извършена вследствие на огромна разследваща активност, по време на която проверяващите добили информация за идването на риболовния транспортен съд, който кара голямо количество дрога. При проникването на плавателния съд ченгетата откриват в три отделения звук компресиран кокаин, разпределен в 973 блока, оповестява на уеб страницата си полицейското ръководство на провинция Западен Кейп.
 Ченгета смъкват контрабандата от кораба
Всички 10 души на борда са арестувани. Сред тях са четирима български моряци и шестима техни сътрудници от Мианма. В съда в град Вреденбург им бяха повдигнати обвинявания за търговия с опиати.

 Задържаните моряци, измежду които има четирима българи
От локалната полиция не прецизират от кое място е тръгнал корабът, с цел да стигне до ЮАР. Едно от най-важните от тях е да се открият произходът на дрогата и крайната дестинация на пратката. Криминалистите потеглят по забавна диря, която е логото върху всяка от опаковките с кокаин. Характерните особености на марката могат да оказват помощ на проверяващите да разнищят детайлности към притежателите, изгорели със стока за 40 млн. $. Черните пакети са с надпис King Coca под оранжево оцветена корона. Пликовете с дрогата са били натъпкани в спортни чанти от известна марка, които се популяризират като многофункционални и се продават онлайн за по към 20 $.
 Пабло Ескобар
Именно лого King Coca родило и версията, че е допустимо арестуваните моряци да са трафиканти от каналите, следени от дясната ръка на Пабло Ескобар. Според южноафрикански медии става дума за наркобарон с кубински генезис, който бил титулуван като Крал на кокаина. Въпросният необут се открил през последните двайсет години точно в Кейптаун, с цел да се измъкне от американските управляващи, които го преследвали поради надзор и организация на мощни интернационалните наркоканали.

Местни ченгета споделят за допустима връзка на мафиота с български емигранти в ЮАР, измежду които е и разстреляният Красимир Каменов - Къро. Ако точно от него е зависела сигурността на пратката, това се трансформира в съществена версия. Защото загубата на 40 000 000 $ не се прости.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР