Маршрутите при практическите изпити на кандидатите за водачи от днес

...
Маршрутите при практическите изпити на кандидатите за водачи от днес
Коментари Харесай

Маршрутите за изпитите на кандидат-шофьорите вече се определят автоматично

Маршрутите при практическите изпити на претендентите за водачи от през днешния ден се дефинират автоматизирано посредством електронна система. Тази мярка е част от политиките на държавното управление за възстановяване на сигурността на придвижване по пътищата.

С внедряването на електронните маршрутни карти ще се увеличи контролът от страна на страната и ще се понижи субективният фактор и опциите за нерегламентирани практики, оповестяват от Министерството на превоза и известията.

Нововъведението планува преди началото на изпита електронна система автоматизирано да избере маршрут, по който претендентът ще премине. Досега това се определяше от ръководителите на изпитни комисии, което поражда подозрения, че на някои претенденти се дават по-лесни направления. Приложението демонстрира посоката на идната и идната маневра, като претендентът няма да следи картата, а командите ще бъдат подавани от ръководителя на изпитната комисия.

Маршрутите са съобразени със законовите условия за подготовката на претендентите. В началото на всеки изпит системата генерира задание, което включва избраните в нормативната уредба детайли и посредством GPS се следи дали то се извършва.

Всяка смяна на маршрута се записва и има опция за следващ надзор. Допуска се смяна в авансово заложения път единствено при справедливи аргументи – ремонт, смяна на организацията на придвижване, пътнотранспортно произшествие и други

Председателят на изпитната комисия има задача да отбелязва в системата позволените неточности от претендента, а в края на изпита системата дефинира резултата.

Новият модул е интегриран в съществуващата електронна система за практическите изпити, като за него не са изразходвани бюджетни средства и няма да докара до спомагателни такси.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР