Марселиньо е една от най-големите легенди на Лудогорец, а в

...
Марселиньо е една от най-големите легенди на Лудогорец, а в
Коментари Харесай

Марселиньо: Петев ще спечели титлата с Лудогорец

Марселиньо е една от най-големите митове на Лудогорец, а в последните дни името му се завъртя като възможен асистент на завърналия се в Разград Ивайло Петев. Преди това пък плеймейкърът надъха Тодор Неделев преди дебюта му – в тази ситуация злополучен. За всичко това „ Мач Телеграф “ приказва с някогашния български национал. Ето какво сподели той особено за нашите читатели. Марселиньо, какъв е коментарът ти за завръщането на Ивайло Петев в Лудогорец?

- Аз започнах работа в Лудогорец с Ивайло Петев и Георги Дерменджиев. Той е индивидът, който даде старт на този Лудогорец, който реализира толкоз доста триумфи в следствие. Те двамата направиха по този начин, че целия свят да приказва за българския първенец. Всички говореха за нашия жанр „ тики-така “. Петев е огромен експерт. Вярвам, че с него тимът още веднъж ще има огромните триумфи.

- Ти си един от дребното футболисти, работили с него и в Лудогорец, и в националния. Какво е мнението ти за индивида Ивайло Петев.

- Аз познавам двама Ивайло Петев. Единият е този, с който работех в Лудогорец, а другият – този, с който бях в националния тим на България. В Разград той беше един доста добър треньор. А в националния – към всичко това би трябвало да прибавим и фактът, че към този момент бе станал огромен експерт. Когато отивах на лагерите с България, Петев беше доста друг, беше се трансформирал към положително. Беше станал треньор доста високо равнище. Поздравих го за завръщането в Разград и му пожелах триумф. Пожелах му да стане първенец на България още този сезон и да влезе в следствие в групите на Шампионската лига. Очаквам мощни мачове с него, тъй като той е страховит треньор, а в Лудогорец има доста положителни футболисти. Със сигурност ще направи огромни неща. - Първият му мач няма да е елементарен – против крив противник като Черно море?

- Да, няма да е елементарно. Двубоят с Черно море е от изключителна значимост за Лудогорец, тъй като една победа ще даде нужното самочувствие.

- Тези 4 точки разлика от ЦСКА доста или малко са?

- Има време, до момента в който шампионатът свърши. До края на месец май има доста вода да изтече. Има мачове, в които нещата да се трансформират. Остават 2 дербита с ЦСКА, а виждаме, че и те губят точки. Лудогорец е задължен да се възползва от тези шансове. Вярвам, че Лудогорец ще остане първенец.

- Как би коментирал прехвърлянето на Тодор Неделев в Разград. Футболист, който ти харесваш и към този момент поздрави за прекосяването в Лудогорец?

- Още когато бяхме футболисти, аз и Моци го карахме да пристигна в Лудогорец. Много желаех да играя с него. Казвахме му: „ Хайде, идвай при нас. Ако дойдеш в Лудогорец ще стане неповторимо, ти си огромен футболист “. Той все споделяше „ Не, не, не “. Но ето, че в този момент прехвърлянето към този момент е реалност. Ако в този момент бях футболист на Лудогорец, щях да съм благополучен. Тошко е неповторим, има разсъдък, отличен ход на Лудогорец е привличането му. Очаквам триумфи с него и Петев. - Как би коментирал представянето на актуалните бразилци в тима – Тиаго, Нонато, Нареси, Раи Нашименто. Сякаш обаче те не са толкоз авторитетни, колкото бяхте вие...

- Както се вижда, те са футболисти с огромен капацитет. От това, което следя Нареси показва най-вече своята класа. Преди време си говорехме, че Игор Тиаго не вкарва задоволително, само че не щеш ли от началото на годината той е голмайсторът на Лудогорец. Трябва да има самообладание към тези момчета. Промяната е огромна за всеки един човек – да отидеш от Бразилия за пръв път в България не е елементарно. Рик от своя страна беше влезнал в отлична форма, само че стана гадно с тази тежка травма. 1000% ще се върне по-добър. Нонато го познавам добре, гледал съм му доста мачове. Играеше в Интернасионал и Флуминензе, два огромни тимове в Бразилия. Той има капацитет, само че към този момент приказвах и с хората в Лудогорец, че Нонато не играе на мястото, на което би трябвало. Той в никакъв случай не е работил на тази позиция. Нонато е номер 8 или номер 6, по-скоро. А в Лудогорец играе като 10. Заради това не съумява да покаже най-хубавото от себе си. С човек като Ивайло Петев обаче тези неща могат да се трансформират. Те могат да създадат огромни неща в Лудогорец.

- Има ли вид ти да се върнеш в Лудогорец. Заговори се, че можеш да станеш асистент на Ивайло Петев?

- Миналата година, декември месец, бях доста покрай това да се върна в България. Но не се разбрахме. Те желаеха, само че имаше разминавания. Иначе видях да пишат, че мога да стана асистент на Петев. Засега няма такова нещо. С Петричев си приказваме, само че от декември няма нищо съответно. Знаете, че в България имам родственици. Обичам Лудогорец. Ето, че Петев се върна в тима 10 години, и Марселиньо може да се върне в Лудогорец, на някоя позиция някой ден...
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР