Марсалек е един много амбициозен човек, с его, авантюрист, добър

...
Марсалек е един много амбициозен човек, с его, авантюрист, добър
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Марсалек е бил привлечен от тайнството на шпионския свят

" Марсалек е един доста упорит човек, с его, авантюрист, добър комуникатор. Бил е притеглен от тайнството на шпионския свят. " Това разяснява някогашният ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев в предаването " 120 минути " по Би Ти Ви във връзка роденият в Австрия Ян Марсалек, за който се счита, че е управлявал българите, упрекнати във Англия за шпионаж в интерес на Русия

" Марсалек е основал корпоративна разследващи конструкция - това не е извънредно. Нормално е да притегли някогашни чиновници на австрийските разследващи служби ", изясни Йовчев.

Според него това не е първият подобен случай, визирайки Робърт Максуел, който " също имаше връзки с България " и е подизиран за работа с цели три разузнавания. " Службите много постоянно употребяват и недипломатическо прикритие - предприемачи, публицисти и така нататък ", добави някогашният ръководител на ДАНС.

По мотив изгонените досега от страната ни няколко души, които бяха обвинени в шпионаж в интерес на Русия, той разяснява: " Руските сътрудници в никакъв случай не са си тръгвали от Европа и България - не би трябвало да подхранваме илюзията, че това са единствените (изгонените - бел.ред.), които разузнават на територията ни. "

За убийството на Мартин Божанов - Нотариуса Йовчев сподели: " Чух за него след покушението. Станалото предизвика и мен тягостно възприятие, тъй като това нещо, се е случвало в системата на Министерство на вътрешните работи. Да не се лъжем, че тази скица, както и схемата на Пепи Еврото, са единствените за въздействие в правосъдната система. Такива схеми за въздействие има и в други системи. Корупцията има доста измерения. "

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР