Мароко отхвърля идеята за приемни центрове за мигранти извън Европейския

...
Мароко отхвърля идеята за приемни центрове за мигранти извън Европейския
Коментари Харесай

Мароко отхвърля идеята за приемни центрове за мигранти извън ЕС

Мароко отхвърля концепцията за приемни центрове за мигранти отвън Европейския съюз , премисляна от Европейски Съюз за изнасяне на ръководството на миграционните потоци отвън границите му, съобщи мароканският външен министър Насер Бурита , представен от Агенция Франс Прес.
 


" Мароко отхвърля и постоянно е отхвърляло този тип способи за справяне с въпроса за миграционните потоци ", съобщи министърът след среща в Рабат с испанския си сътрудник Жозеп Борел, критикувайки " лесните решения " и " механизмите с противоположен резултат ".
 
Мароко, сходно на Тунис и Албания, са измежду цитираните от Европейски Съюз страни, в които е допустимо да бъдат основани центрове за банкет на мигранти или " платформи отвън Европа " за идващите - тематика, която се чака да бъде разисквана на почналата през днешния ден в Брюксел европейска среща на върха по казуса за миграцията.
 

Испания дружно с Италия и Гърция е една от трите входни порти за мигрантите , поели към Европа. Макар броят на мигрантите, пробвали се да прекосят Средиземно море от началото на годината да е понижа на половина в съпоставяне със същия интервал на 2017 година, мигрантите, пристигнали на испанските крайбрежия, са станали тройно повече, сочат данните на Международната организация по миграцията (МОМ).
 

 
 БГНЕС-->

Според организацията от началото на годината до 20 юни по море в Испания са пристигнали 12 155 мигранти. В същия интервал при опит да се доберат до испанския бряг са починали 292-ма мигранти - от общо 960 в Средиземно море като цяло. Само в понеделник испанската брегова защита избави 616 мигранти, а два дни по-рано - над 750.
 

Испания приканва за усилване на съдействието с Мароко по миграционния въпрос след подписването през декември предходната година от Европейски Съюз и Мароко на спогодба, която планува финансиране от 390 млн. дирхама (35 млн. евро) за четири години. " Поемам уговорката Европа да обърне задълбочено внимание на Мароко ", съобщи през днешния ден Жозеп Борел.
 
За през днешния ден в Рабат е планувана също среща сред министрите на вътрешните работи на Испания и Мароко, на която те ще дискутират миграцията и битката с тероризма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР