Мармаладите са добър начин да съхраните сезонните плодове, особено ако

...
Мармаладите са добър начин да съхраните сезонните плодове, особено ако
Коментари Харесай

Перфектният домашен мармалад в 3 идеи

Мармаладите са добър метод да съхраните сезонните плодове, изключително в случай че те са домашни. Макар да съдържат огромно количество захар, с помощта на която в действителност съумяват да се запазят за по-дълго време, употребявани с мярка те освен че няма да Ви навредят, само че и ще можете с огромно наслаждение да им се насладите през студените есенни и зимни дни, когато на пазара има единствено плодове с неразбираем генезис.

Ето за какво тук ще Ви предложим 3 хрумвания по какъв начин да си приготвите съвършения домакински мармалад:

Мармалад от ягоди

Необходими артикули: 3 кг ягоди, 1 кг захар.

 Мармалад с ягоди

Начин на подготвяне: Ягодите се преглеждат за да се отстранен развалените или неузрели плодове. Измиват се добре, почистват се от дръжките, слагат се в тенджера и се посипват със захарта. Ягодовата примес се кипва и се оставя да ври на муден огън за към 8 часа до момента в който доближи нужната компактност. Мармаладът се бърка непрестанно. Когато е подготвен се изсипва в авансово измити и изсушени буркани, които се затварят и се оставят с капачките надолу до цялостното изстиване на мармалада.

Мармалад от вишни

Необходими артикули: 5 кг вишни, 2. 5 кг захар.

 Мармалад с череши

Начин на подготвяне: Вишните се оглеждат добре да няма развалени всред тях, измиват се добре и се отстраняват костилките им. Смилат се и към тях се прибавя захарта.

Всичко се вари на слаб огън, само че при непрестанно безредие. Когато мармаладът се сгъсти задоволително, се изсипва още врял в авансово измити и подсушени буркани. Поставят се капачките им, затварят се добре и бурканите се оставят до цялостното им изстиване с капачките надолу.

Мармалад от праскови и сливи

Необходими артикули: 3 кг праскови, 7 кг сини сливи, 4 кг захар.

Начин на подготвяне: Плодовете се сваряват поотделно, като авансово са измити и почистени от костилките. След това се смилат, изсипват се в подобаващ съд и се посипват със захарта.

Слагат се на котлона, само че незабавно откакто сместа кипне, огъня се понижава. Вари се при непрестанно бъркане до сгъстяването на мармалада. Когато е подготвен той се насипва в авансово измити и подсушени буркани. Затварят се още до момента в който мармалада е топъл и се слагат с капачките надолу до момента в който изстинат.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР