Марлене Кьониг - историк, който е изучавал кралското семейство в

...
Марлене Кьониг - историк, който е изучавал кралското семейство в
Коментари Харесай

Камил ще наруши вековна традиция, обичана от Елизабет Втора

Марлене Кьониг - историк, който е изучавал кралското семейство в продължение на няколко години, съобщи пред The Mirror, че Камила ще наруши вековна традиция, обичана от починалата Елизабет II.

Британската кралица-консорт Камила към този момент е посочила кой ще управлява парада. По думите на Кьниг с ръководството на Камила ще настъпи краят на така наречен „ придворни дами “. Верните придворни дами на кралица Елизабет II бяха в черни рокли и шапки, изпълняващи последния си дълг към починалия монарх на погребалната върволица в сряда.

Жените, които бяха до Нейно Величество повече от 60 години, се трансфораха в освен това от кралски личен състав - те бяха близки спътници и доверени другари.

Кралица Елизабет II персонално подбра своя обединен екип от всеотдайни дами, които да й оказват помощ с ежедневните условия да бъде монарх. Някои избираха нейните тоалети, помагаха й да се изкъпе и облече, до момента в който други се грижеха за натоварения дневник на кралицата и формалните й задължения, проведоха частни фамилни събития и се занимаваха с всичко друго.

След гибелта на Нейно Величество се чака няколко от придворните дами скоро да се пенсионират, защото са трансферирали 80-те, само че желаеха да останат да служат на кралица Елизабет II до самия край.

Докато Камила се приспособява към новата си роля на кралица-консорт, наподобява, че някогашната херцогиня на Корнуол ще прави нещата по друг метод по отношение на своята свекърва.

Прогнозира се, че тя ще избере изцяло да се откаже от услугите на придворни дами, в опит да модернизира монархията.

„ По всичко проличава, че кралица Камила няма да употребява придворни дами, както направи кралицата. Дори и като херцогинята на Корнуол Камина в никакъв случай не е имала публична придворна дама.

Имаше някогашна секретарка - Анджела МакМанус, която изпълняваше ролята на придворна дама, само че не беше публично посочена като такава “, посочи Марлене Кьониг.

Кралица Елизабет обаче назначи девет придворни дами от 1953 до 2017 година, които бяха най-вече „ дами от аристократични фамилии “.

Исторически видяно, придворните дами не са получавали възнаграждение и не могат да изоставен или да се отдръпват от позицията, заради което са се заели да служат на кралицата през целия й живот.

И на Камила, и на Кейт Мидълтън - принцесата на Уелс, беше даден избор да назначат свои придворни дами, откакто се омъжиха за кралското семейство, само че нито една от тях не го направи.

Това е в внезапен контрастност с кралските дами преди този момент, които всички са употребявали придворни дами. Пример за това са починалата принцеса Даяна, принцеса Александра и херцогинята на Глостър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР