Марко Одермат спечели спускането във Венген от Световната купа по

...
Марко Одермат спечели спускането във Венген от Световната купа по
Коментари Харесай

Одермат спечели във Венген, Килде падна тежко

Марко Одермат завоюва спускането във Венген от Световната купа по ски алпийски дисциплини. 26-годишният швейцарец реализира седмата си победа за сезона. Той направи и нова крачка към спечелването на Световната купа за трета поредна година.

Одермат финишира на най-дългото трасе през сезона за 2:25.64 минути. Успехът му на пистата „ Лауберхорн “ обаче беше засенчен от следващия тежък случай. След като в петък по време на супергигантския слалом тежко рухване претърпя Алекси Пентюро, през днешния ден същото се случи и с норвежеца Александър Омод Килде.

Килде загуби надзор над ските си малко преди финала и падна с доста висока скорост. Това докара до дълготрайно прекъсване на надпреварата. 31-годишният норвежец, който през 2020 година завоюва Световната купа, бе откаран с хеликоптер към болничното заведение в Берн. По всичко проличава обаче, че и за него, както и за Пентюро, сезонът завърши.

Падането на Килде, който започва с 11-и номер, повлия на скиорите след него. Почти всички се стараеха да се спускат с най-малък риск, което докара и до много огромни изоставания.

На второ място след Одермат приключи. Французинът, който през вчерашния ден победи в супергигантския слалом, през днешния ден единствен се приближи до водача. Той остана на 0.59 секунди зад швейцареца. Трети на 1.92 секунди финишира Доминик Парис.

Сред първите шест място откриха норвежецът Адриан Шейерстед, австриецът Винсент Крихмайр и французинът Адриен Тео.

В класирането за Световната купа първи с 1016 точки е Одермат. Втори с 464 точки е австриецът Марко Шварц, за който сезонът към този момент завърши поради контузия. На трета позиция с 460 точки излезе Саразен, който изпревари Килде, който остава с 440.

В подреждането в дисциплината втурване лидер с 376 точки е Одермат. Саразен е втори с 310 точки, а Доминик Парис е трети с 229 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР