“Маркет линкс“: ГЕРБ изпреварва ПП, ИТН пада на седмо място

...
Точно година след последните редовни избори за Народно събрание ГЕРБ
Коментари Харесай

Точно година след последните редовни избори за Народно събрание ГЕРБ изпреварва "Продължаваме промяната" като първа политическа сила у нас. Това сочат данните от национално проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“.

Ако изборите бяха днес, ГЕРБ получават 22,1% подкрепа, следвани от „Продължаваме промяната“ с подкрепа от 19,7%. Трета политическа сила е БСП с 11.6%. ДПС и „Възраждане“ имат сходен резултат – 8,2 на сто. При предсрочни избори в парламента влизат още „Демократична България“ и „Има такъв народ“, съответно със 7,6% и 6,7% подкрепа.

Данните показват, че доверието към кабинета спада с 10% в сравнение с януари. Сходна е тенденцията и при доверието в Народното събрание, като от януари до март доверието е спаднало със 7%.

Кирил Петков продължава да е най-харесваният политически лидер у нас с 27% одобрение. На този фон недоверието срещу него е 50%. След него е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с 21% процента одобрение и 65 на сто неодобрение. Слави Трифонов е предпочитан от 18% от анкетираните, недоверието към него е 64 на сто. Костадин Костадинов е предпочитан от 16% (неодобрението е 60%), Корнелия Нинова има 15% одобрение (неодобрение 69%), а Христо Иванов е предпочитан от 14% от анкетираните (60% неодобрение). Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ получава доверието от 11 на сто от запитаните (неодобрението е 77%). /БГНЕС

Проучването е финансирано и реализирано от „Маркет линкс“ и bTV, проведено сред 1029 пълнолетни лица в периода 22-29 март.
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР