Марк Зукърбърг започна да отглежда крави в ранчото си на

...
Марк Зукърбърг започна да отглежда крави в ранчото си на
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг като фермер: Ще отглежда говеда, които ще пои с бира

Марк Зукърбърг стартира да отглежда крави в ранчото си на Хаваите и ще им дава да пият бира, заяви „ Бизнес Инсайдер “, представено във 

Милиардерът разгласи своите фермерски упоритости в заглавието на обява в Инстаграм, дружно със своя фотография с паница с пържола.

„ Започнах да отглеждам говеда в ранчото Kо`олау на остров Кауаи и задачата ми е да основа едни от най-качествените говеда в света. Те са от породите Уагю и Ангъс и ще израснат, ядейки брашно от макадамия и пиейки бира, която отглеждаме и произвеждаме тук, в ранчото ", сподели той.

Според производителя на говеждо месо Blackmore Wagyu, на японската порода говеда от време на време им се дава да пият бира като стимулатор на апетита.

Зукърбърг даде повече от 100 млн. $ за имението от 700 акра в Кауаи на Хаваите през 2014 година, съгласно Forbes, а по-късно добави още 600 акра през 2021 година за 53 млн. $. Същата година той закупува още 110 акра земя в Кауаи.

Имението, в което се намира ранчото му, в този момент е към 1500 акра и включва публичен плаж. В него ще се обитава и голям комплекс, който той построява и който ще включва под земята бункер с повърхност 5000 кв. м.

Имението разполага с акра дървета макадамия, съгласно Зукърбърг, който съобщи, че дъщерите му " оказват помощ за засаждането " на дърветата и ще се грижат за разнообразни животни в ранчото им.

Той добави, че всяка крава употребява сред 5000 и 10 000 кг храна годишно, което значи, че ще разчита на голямо количество брашно от макадамия, създадено от ядките, отглеждани на неговите дървета.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР