Марк Зукърбърг се ​изправя пред ​най-големия си тест, все още

...
Марк Зукърбърг се ​изправя пред ​най-големия си тест, все още
Коментари Харесай

Големият тест на Зукърбърг пред Конгреса - между истината и скандала

Марк Зукърбърг се ​изправя пред ​най-големия си тест, към момента като основен изпълнителен шеф на Facebook​. Очакват го не едно, а две чувания пред Конгреса поради абсурда с​ ​Cambridge Analytica, написа Дейв Лий за BBC материал, отдаден на трусовете към обществената мрежа.
Някои преглеждат тези сесии​ като самобитен ​ политически театър​ и ​шанс за политиците да се видят по малкия екран, хванат​и за​ богатите и могъщите. В това може да има някаква истина​, н​о в никакъв случай не сме имали подобен ​лесен достъп до човек, който нормално е обгърнат в памучна вата от своя PR екип. А и маратонните сесии пред Конгреса,​ планувани ​за ​вторник и сряда, ​ще се качат още по-нависоко.​
Зук​ъ​рб​ъ​рг неизбежно ще се грижи за неприкосновеността на персоналните данни - със специфичен фокус върху абсурда ​​Cambridge Analytica - и за какво е нужен вестник (вестникът е The New York Times, направил разкритията за приключването на данните - бел. ред.), с цел да открие нарушаването на неговите системи. ​Създателят на обществената мрежа ​ще чака някои сложни въпроси за интервенция в изборите, както и ​ще се наложи да дава отговор за ​своето бъдеще и бъдещето на Фейсбук.

​Eто някои съществени аспекти на идните чувания, за които от BBC предизвестяват да бъдем деликатни:

Общност, общественост, общественост. Това е дума, която ще чуете доста от господин Зукърбърг, който ще стартира изказванията си, наблягайки положителната вест, която Фейсбук носи на света. И той е прав. Организирането на действителния ни живот, без значение дали е за рожден ден или митинг, е станало доста по-лесно, с помощта на Фейсбук. Както и шерването на фотоси и видеоклипове със фамилии и другари и други. Зукърбърг ще приказва и за това по какъв начин Фейсбук се употребява от дребния бизнес по целия свят, с цел да доближава до клиентите бързо, ефикасно и на ниска цена.

За Марк Зукърбърг бързият метод за работа на компанията му няма да бъде проблем. Той не е основен изпълнителен шеф, който се крие в заседателната зала, а може да координира най-хубавите си инженери.
Вместо това, предизвикването пред Зукърбърг ще бъде да се появи като човек и да се срещне с разкаянието - въпреки и надълбоко набожен в това, както в началото споделиха и от компанията му, че потребителите с подготвеност са се отказали от данните си.
Истинският господин Зукърбърг постоянно се бореше да наподобява съчувствен. Всъщност даже и домашното му видео като младеж демонстрира ранни признаци на роботизма, които биха могли да го задушат в тези чувания. В неотдавнашно изявление за CNN Зукърбърг описа за въздействието, което двете му дребни деца имат върху живота му, и за това какво е да си татко и по какъв начин тази отговорност те разделя от колежанския живот.

Важно е да запомните, че, до момента в който Фейсбук е допускала неточности по отношение на политиката си за данните и какъв брой е задълбочена (или не) в разчистването на бъркотията, въпреки всичко от компанията настояват, че откривателят от университета в Кеймбридж Александър Коган има виновност в тази ситуация.
Коган е основал приложението, което посредством Фейсбук е предоставило данни, след това употребявани от Cambridge Analytica. Оттам обаче твърдяха, че са изтрили данните, които обаче явно не са имали.
Така или другояче Марк Зукърбърг ще премине фина линия сред това да се увери, че политиците знаят, че със системите на Фейсбук е било злоупотребено, само че също по този начин ще би трябвало да покаже, че не се пробва да абдикира от отговорността.


В един миг преди тези чувания законодателите желаеха шефовете в Гугъл и Twitter да се появят дружно с Марк Зукърбърг - самопризнание, че доста от проблемите, с които се сблъскват, са споделени. Това няма да се случи в този момент. Фейсбук е самичък. Но това няма да попречи на господин Зукърбърг да се пробва да притегли други софтуерни компании към това обсъждане, даже и да не е категорично по име.

" Това е просто въпрос с " да " или " не ", е фраза, която е обичана на политици при тези типове чувания. Това е най-ефективният метод, несъмнено, когато задавате въпрос, който е нищо друго, с изключение на просто съпроводен от отговор с " да " или " не ".
Очаквайте по-представителните членове на Конгреса да подемат тази тактика. Те ще желаят да бъдат шумотевицата във вечерните вести или във видеото, което ще се споделя от милиони хора по целия свят - по подигравка на ориста и във Фейсбук. Но този метод постоянно води до неприятни, от време на време подвеждащи въпроси. Внимавайте за моменти, които може да наподобяват като огромни отстъпки от страна на Марк Зукърбърг, само че в действителност да не са такива.
" Бих поставил положителни пари на най-малко един конгресмен, който да попита: " Можеш ли да се закълнеш тук през днешния ден, че Фейсбук в никакъв случай няма да продава потребителски данни? ", на което отговорът е: " Разбира се! ", отбелязва още в коментара си за BBC Дейв Лий и прибавя: Фейсбук в никакъв случай не е продавал потребителски данни, а просто дава достъп до тях.

Зукърбърг ще показа Проектозакона за честните реклами - предложение за закон, който ще увеличи прозрачността в региона на политическата реклама в интернет. Това би привело законодателството в по-голяма степен в сходство с това, което се случва по малкия екран, където е ясно кой е платил за рекламата.
Подкрепата на този акт е остроумен PR ход от Фейсбук. Това дава на Зукърбърг късмет да съобщи, че е отворен за държавно контролиране, като в същото време се заобикаля доста въздействие върху метода, по който се ръководи Фейсбук.


Федералната комерсиална комисия (ФТК) проверява дали Фейсбук нарушава заповедта за единодушие, подписана през 2011 година
Това е документ, който детайлизира съглашението Фейсбук да се грижи за данните на потребителите по избрани способи. Накратко: Фейсбук се съгласи да не " показва по какъвто и да е метод, категорично или по дифолт ", по какъв начин ще се употребяват събраните данни от потребителите на обществената мрежа. Компанията също по този начин даде обещание да бъде безусловно откровена с потребителите за това по какъв начин могат интензивно и реактивно да управляват по какъв начин се употребяват персоналните им данни.
Припомняме, че обществената мрежа бе забъркана в скандал, откакто вестник The New York Times заяви, че английската компания Cambridge Analytica е събрала персоналните данни на над 50 милиона консуматори на Фейсбук, с цел да създаде логаритъм за разбор на политическите желания на гласоподавателите.
В писмени показания на Зукърбърг пред американския Конгрес по-рано основателят на обществената мрежа се извини на потребителите ѝ за незадоволителната отбрана на персоналните им данни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР