Марк Зукърбърг - човекът, който отчаяно има нужда от уединение,

...
Марк Зукърбърг - човекът, който отчаяно има нужда от уединение,
Коментари Харесай

Фейсбук плаща почти 20 млн. долара за сигурността на Зукърбърг

Марк Зукърбърг - индивидът, който обезверено има потребност от усамотение, пази личното си пространство по този начин, че е купил всички четири къщи към дома си в Силициевата котловина, както и 40 дка земя към имението си в Хавай, изселвайки живеещите в региона. Миналата година Facebook заплати 7,33 милиона $ за частната сигурност на Зукърбърг. Тази година тази сума се е нараснала с още 10 милиона $. Блумбърг пресмята, че сумата, която се заплаща за сигурността на Зукърбърг надвишава годишната заплата на огромна част от изпълнителните шефове на 500-те компании на американската фондова борса.
Като оставим настрани съвсем 20-те милиона $ за неговата сигурност, заплатата на Зукърбърг във Facebook е 1 $ (разбира се, да не забравяме, че въпреки всичко има милиарди долари в акции на компанията).
Повечето от парите за сигурността се изразходват за технологии, които пазят дома му и други здания, в които престоява Зукърбърг. Според изчисленията, към 1 милион $ от сумата годишно се изразходват за телохранители на Зукърбърг, които 24/7 са към клиента си. Голяма сума отива и за защита на фамилията му, съобщи БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР