Марк Скадж от Канада твърди, че е бил уволнен от

...
Марк Скадж от Канада твърди, че е бил уволнен от
Коментари Харесай

Мъж беше уволнен от работа, след като спаси бебе лос СНИМКИ+ВИДЕО

Марк Скадж от Канада твърди, че е бил уволнен от работа в компания за доставка на гориво, когато е оказал помощ за спасяването на отчаяно бебе лос от възможна офанзива на черна мечка.  

Мъжът, който работеше за AFD Petroleum Inc., се прибирал от работа, когато видял изгубено бебе от лос да се скита около пътя в Британска Колумбия на 6 юни, пише New York Post. Когато спрял и изскочил от колата, животното се пробвало да се качи в камиона и тогава Скадж забелязал мечка, която го преследвала.

" Черна мечка стоеше на 50 ярда от нея и чакаше. След като той се опита да влезе в камиона, взех решение, че не мога просто да го оставя там. Затова сложих лоса на пътническата седалка и потеглих към града, с цел да намеря помощ. ”, написа Скадж в обява във Фейсбук.

Решението на Скадж да вземе животното в камиона си е, тъй като той е бил фен на активния отдих и е знаел, че това е срещу закона.

" В сърцето си просто не можех да го направя. Хората могат да приказват каквото си изискат. Знам, че ние, като запалянковци навън, приказваме за надзор на хищниците. Черните мечки са див звяр номер едно измежду тези дребни. Така че просто си помислих: „ Е, не мога да се грижа за хищника, само че допускам, че мога да се опитам да оказа помощ на това малко лосче. Противно е на закона да се събират диви животни по пътя или в природата, на всички места. Незаконно е да притежаваш и транспортират диви животни ", сподели Скадж в изявление за CBC News.
 Спаси животно от див звяр, лос, лос, избавен от мечка, пусна го в колата, uv Мъжът нарекъл кравата лос Мисти и намерил рехабилитационен център, където ще се грижи за нея Снимка: Марк Скадж/Facebook
С лоса в пикапа, Скадж се обадил на шефа си и на локалния природозащитник и му разказал за усложнението си, след което нарекъл лос Мисти и намерил рехабилитационен център, където да се грижи за нея, до момента в който бъде подготвена да бъде пусната на независимост.

„ Няколко дни по-късно Мисти била отведена в рехабилитационен център малко по на юг, където ще й бъде разрешено да порасне малко, преди да бъде пусната назад в дивата природа “, гласи обявата му.

Скадж считал, че всичко е свършило, само че неговата компания AFD Petroleum имала проблеми със спасяването на дивата природа.

„ Всичко е наред, нали? НЕ. AFD мислеха по различен метод и взеха решение, че съм влезнал в сериозен спор с тяхната политика за дивата природа. В последна сметка, обмисляйки всички вероятни разновидности, те взеха решение, че е по-добре да ме освободят. Урокът, който научих е, че AFD няма нищо срещу разливането на гориво по земята, само че не и да оказва помощ на дивите животни “, приключи Скадж.

AFD осъди спасяването на Скадж, заявявайки, че той е трябвало да се обади на контрольор по опазването и да остави подготвени чиновници за дивата природа да се оправят с Мисти и да я реалокират на ново място.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР