Марк Маркес (Испания, Репсол Хонда) спечели четвърта титла в кариерата

...
Марк Маркес (Испания, Репсол Хонда) спечели четвърта титла в кариерата
Коментари Харесай

Марк Маркес с четвърта титла в MotoGP

Марк Маркес (Испания, Репсол Хонда) завоюва четвърта купа в кариерата си в клас MotoGP от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, откакто неговият директен съперник Андреа Довициозо (Италия, Дукати) падна по време на Гран при на Валенсия.

Испанецът приключи трети зад Дани Педроса (Испания, Репсол Хонда) и Йоан Зарко (Франция, Ямаха Тех 3), което беше задоволително за трофея.

Маркес, който трябваше да приключи на 11-о или по-предно място, с цел да бъде първенец, потегли от първа позиция на решетката, само че последователно отстъпи на своя съотборник и съотечественик Педроса, както и на Зарко.

Вместо да гони успеха пък, Довициозо катастрофира шест обиколки преди края и в последна сметка не завоюва точки от Гран при на Валенсия. Мигове по-рано същата орис можеше да сполети и Педроса, само че той задържа надзор над мотора си и приключи сполучливо с близо 10 секунди зад спечелилия.

Марк Маркес отпразнува успеха на пистата с почитатели и затвърди репутацията си на най-големия гений в мотоциклетните спортове.

Само на 24 години той има четири трофеи в Кралския клас и по една в Moto2 и при 125-кубиковите мотори.
Педроса, който изпревари Зарко в края на надпреварата, приключи с време 46:08.125 минути, а французинът изостана с 0.337 секунди. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР