Марк Дейвид Чапман, който е на 67 години, се е

...
Марк Дейвид Чапман, който е на 67 години, се е
Коментари Харесай

Убиецът на Джон Ленън получи отказ да бъде предсрочно пуснат от затвора

Марк Дейвид Чапман, който е на 67 години, се е явил пред комисия по предварително освобождение в края на август, оповестиха управляващите в Ню Йорк.

 

Чапман простреля смъртоносно Ленън в нощта на 8 декември 1980 година, когато Ленън и Йоко Оно се прибирали в жилището си в „ Горен Уест сайд ". По-рано денем Ленън дал подпис на Чапман върху образец от новоиздадения си албум „ Double Fantasy``.

Стенограмата от съвещанието на комисията към момента не е оповестена, само че на предходни чувания Чапман постоянно е изразявал страдание за дейностите си. През 2020 година той назова дейностите си „ отвратителни " и добави, че няма да се оплаква, в случай че бъде оставен зад решетките до края на живота си.

 

„ Убих го...защото беше доста, доста, доста прочут и това е единствената причина и аз доста, доста, доста желаех да се популяризира. Много егоистично ", сподели тогава Чапман.

Той излежава присъда от двадесет години до пожизнен затвор в мястото за отнемане от независимост с оптималната степен на сигурност „ Грийн Хевън ", северно от Ню Йорк. От 2000 година има право на всеки две години да желае освобождение. През февруари 2024 година още веднъж ще се яви пред комисия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР