Марк Аврелий е велик римски император и автор на книги,

...
Марк Аврелий е велик римски император и автор на книги,
Коментари Харесай

Мотивиращи цитати от Марк Аврелий

Марк Аврелий е популярен римски император и създател на книги, свързани с философия, мотивация, самодисциплина и самоусъвършенстване. И въпреки той да е живял във II век, насоките, които дава в писанията си, не престават да са настоящи.

Те са изключително потребни и през днешния ден, когато не стопираме да се питаме за смисъла на живота и търсим своето място под слънцето. Днес, когато елементарно губим религия в себе си, мотивиращите мисли на Марк Аврелий могат да ни дадат кураж.

Ето и няколко изключително мощни цитата от Марк Аврелий:

1. Всеки човек обича повече себе си, в сравнение с другите. Тогава за какво се грижим повече за непознатото мнение, в сравнение с са самите нас?

2. Не бъдете мъдри в думите си – бъдете мъдри в делата си.

3. Целта на живота ни не би трябвало да е да сме на страната на болшинството, а да заобикаляме да се озовем в редиците на безумниците.

4. Не се оплаквайте, че заран би трябвало да станете и да отидете на работа. Нали за това сме хора – да вършим велики каузи. Нима сме основани да стоим в леглото и да топлим завивките?

5. Стойността на човек не е повече от неговите упоритости.

6. Ако някой ви потвърди, че грешите, променете се на драго сърце. Търсенето на истината и самоусъвършенстването не е навредило на никого. Да живееш в самозаблуда и незнание е неверно.

7. Мъдрият човек вижда в нещастието на другите какво би трябвало да заобикаля.

 мотивация

8. Животът не е нито положително, нито зло, а единствено място за положително и зло.

9. Загубата не е нищо повече от смяна. А смяната е част от хубостта на живота.

10. Не се дръжте по този начин, като че ли ще живеете 10 000 години. Смъртта дебне и никой не е съумял да се избави от нея, тъй като това не е по нашите сили. Но по нашите сили е да сме положителни всеки ден от живота си.

11. Стойността на човек се мери със цената на това, което той цени.

12. Спрете да се оставяте на страстите да ви завладяват. Спрете да бъдете раздразнителни, егоцентрични, лицемерни. Бъдете премерени и положителни. Правете всичко, като че ли това е последният ден от вашия живот.

13. Всичко, което чуваме, е мнение, а не факт. Всичко, което виждаме, е вероятност, а не истината.

14. Парите, когато надвишават избрана граница, са товар, а не премия.

Това бяха едни от мотивиращите цитати от Марк Аврелий.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР