Марияна Николова се срещна с представителите на бизнеса в Поморие.

...
Марияна Николова се срещна с представителите на бизнеса в Поморие.
Коментари Харесай

Заради пандемията от COVID-19: 65% по-малко чужденци у нас

 Марияна Николова се срещна с представителите на бизнеса в Поморие. В събитието участваха кметът на Поморие  Иван Алексиев и регионалният шеф на Бургас Вълчо Чолаков.

В рамките на полемиката браншът показа пред министъра своите проблеми, терзания и хрумвания. Те желаеха облекчение на процедурите за категоризация и прекатегоризация, както и повече реклама на България. По техни данни сезонът е добър, поради пандемията от COVID-19. Спадът е с 30%, само че се надяват месец август да компенсира регистрираните загуби досега. Отделно настояха и за фокусиране на Министерство на туризма върху нишовите типове туризъм, които да разширят крилата на сезона и спомогнат за превръщането на страната ни в четирисезонна дестинация.

Присъстващите прецизираха, че Поморие има извънреден капацитет за развиване на винения и баленео туризма, което би асъдействало за стимулиране на пътуванията до морския град отвън летните месеци.

" Вярвам, че взаимната ни активност и градивен разговор ще продължат и отсега нататък, с цел да преодолеем дружно компликациите на това неизмеримо лято и да гледаме напред към сезон 2021 “, заяви министър Николова.

Тя моли бизнесът да се бори за всеки един екскурзиант, защото поради пандемията от COVID-19 спадът при визитите на чужденци е 65%. Прогнозите ни сочат, че ще има забележителен брой туристически пътувания на българи в страната, изключително през август, изрази очаквания вицепремиерът.

Тя показа и концепцията за възобновяване и дигитализиране на Туристическия информативен център (ТИЦ) в Бургас, по образеца на София и Пловдив, който да бъде брандиран с логото на Министерството на туризма и да спомага за разпространение на градския и шопинг туризма в града и района.

По време на полемиката вицепремиерът обясни свършеното досега и подетите от Министерството на туризма бъдещи начинания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР