Мария Шарапова се класира на осминафинал в Ролан Гарос след

...
Мария Шарапова се класира на осминафинал в Ролан Гарос след
Коментари Харесай

Шарапова стигна осминафиналите на "Ролан Гарос" и чака Серена Уилямс

Мария Шарапова се класира на осминафинал в " Ролан Гарос " след безапелационна победа против шестата сложена в Париж Каролина Плишкова 6:2, 6:1. Бившата №1 в света се нуждаеше единствено от 59 минути против чехкинята. Двукратната шампионка направи доста мощен дуел и безусловно не сподели недостатъци, до момента в който от другата страна на мрежата Плишкова не беше безапелационна.

Шарапова приключи три аса против единствено един на чехкинята и въпреки че направи пет двойни неточности това не се отрази. Рускинята беше доста по-стабилна на сервис, а огромната разлика пристигна от уинърите – 18 на пет в интерес на Шарапова.

" Знаех, че тя е доста сложен противник. Исках да печеля и да се показва по най-хубавия метод, по тази причина играх нападателно и съм доста щастлива ", сподели Шарапова след края на мача.

След двугодишно неявяване в Париж Шарапова още веднъж стига до осминафиналите. Тя отпадна точно на тази фаза през 2015 година, когато беше отстранена от чехкинята Луцие Шафаржова с два сета, когато беше сложена под №2. Рускинята към този момент има 56 победи и 11 загуби на " Ролан Гарос ", като това е шампионатът, в който има максимален % на победи.

Two-time champion @MariaSharapova moves into the R16 with a 6-2 6-1 in 59 minutes over Karolina Pliskova.

Improves to 12-1 in the 3R here in Paris.#RG18pic.twitter.com/NNsRcmfH1A
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 2, 2018

Следващият кръг може да донесе желан дуел сред Шарапова и Серена Уилямс. Трикратната шампионка в Париж ще играе по-късно денем против германката Юлия Гьоргес.

Двубоят не стартира добре за Шарапова, която беше пробита още в първия гейм. Въпреки това тя се събра и до края на сета даде единствено още един гейм на сметката на Плишкова. Шарапова поведе с 4:1, след което чехкинята съумя да вземе подаването си, само че последваха още два гейма за Шарапова, които след 28 минути пратиха сета в нейна изгода.

Във втората част носителката на пет трофеи от Големия шлем беше още по-убедителна. Шарапова осъществя два пробива – първият пристигна в четвъртия гейм, а по-късно завоюва подаването на съперничката си и в шестия.

Последва безапелационен сервис гейм, който прати рускинята измежду 16-те най-хубави в шампионата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (358)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР