Мария Пашова е на 43 години, собственик на счетоводна кантора.

...
Мария Пашова е на 43 години, собственик на счетоводна кантора.
Коментари Харесай

Мария Пашова, БОР: Искаме новия общински съвет на “Родопи“ да работи безвъзмездно

Мария Пашова е на 43 години, притежател на счетоводна адвокатска фирма. Майка е на две деца. Със фамилията си живее в Марково и желае да види селата в община Родопи чисти, подредени и светли.  Обича музиката, танците и разходките измежду природата.
Прочетете още
- Г- жо Пашова, за какво решихте да извършите крачка към политиката? Какво ви подтикна?

- Не се одобрявам за политик, няма да стана, а и не желая да съм. В последните години  определението политик по-скоро отблъсква. Аз съм жител на Република България, майка, която желае децата и да останат в родината си. Искам да живеят  в естествена страна с чисти и поддържани градове и села.  Затова и дружно с мои съидейници създадохме сдружението „ Бъдеще за Община Родопи “ – БОР, което да работи на доброволни начала в интерес на живеещите в общината. Група хора, единомислещи, почтени и идейни за по-добро бъдеще на нашата община.

 -Какво съумя да направи БОР тази година и по какъв начин това се приема от хората в другите обитаеми места на общината?

- За близо три месеца съдружие БОР направи над 20 начинания в разнообразни обитаеми места. Като стартираме от асфалтиране на пътища и запълване на дупки, полагане на „ легнали служители на реда “ до облагородяване на паркове. Помогнали сме на две учебни заведения да посрещнат първи образователен ден в естествени условия. Помогнахме на деца за първи образователен ден, както и на възрастни хора и на хора в неравностойно състояние. И след всяка самодейност виждам насладата и вярата за смяна. Всичко това ме окуражи да ходя напред и да имам опцията, както до в този момент, по този начин и в бъдеще нещата да се случват, за хората.

- Как оценявате работата на община „ Родопи ” като непряк наблюдаващ? Какви са главните проблеми  в общината?

Аз и сътрудниците от съдружие БОР считаме, че работата на общинската администрация не е ефикасна и по-скоро спъва, в сравнение с оказва помощ на хората. Категорични сме,  че следва да се усъвършенства числеността на администрацията,  да се  понижи административната тежест за по ефикасни и бързи услуги. Органът  на локалното самоуправление, Общинският съвет, съгласно мен в последния мандат  удари  дъно. Това е общ брой от хора с подмолно държание,  които  чакат  заплатите си  като благодеяние. Много малко изключения има в него.

- Какво съгласно Вас е първото нещо, което би трябвало да се направи в новия мандат?

- Всеки един от нашите претенденти за общински съветници има съществени приходи от работа или бизнес, който развива. Затова първото нещо, което следва да направи новия състав след полагане на клетва, е да  предприемат един честен акт, с който да покажат на обществото, че са почтени хора, които могат да се нарекат общински съветници и да вървят с гордо вдигната глава.  Трябва общинският съвет да гласоподава решение, че ще работи безплатно и съветниците ще се откажат от възнагражденията си в интерес на някаква идея.  Тези към 1500 лв. за консултант или към 50 000 лв. месечно за целия общински съвет,  600 000 лв. годишно и 2,5 млн. лв. за целия мандат могат да влязат  да влязат в инфраструктурата на нашите прелестни села. Всеки един общински консултант има съществени приходи от работа или бизнес, който развива. Да последваме образеца на община Рудозем.  Там са приели, че работата на общинските съветници е полагане на публично потребни действия. Единственото, което получават е алегорична сума за покриване на пътни разноски за наличие на сесиите.

- Кои са трите съществени целта, за които вашата групировка ще работи?

- Основните ни цели са: Междуселищен транспорт; сметопочистване; инфраструктура и администрация. В най-кратки периоди, които не подлежат на отсрочване.

- Сред претендентите за локална власт, които се явяват с бюлетина 36, има и кметове с дългогодишен  административен опит. Как ви припознаха?

- Да имаме. Г-н Димитър Дишев е претендент кмет за трети мандат в с. Ягодово. Припознахме се в честността, добрината, разбирателството и отзивчивостта в името на хората.

- Какво е вашето обръщение към гласоподавателите от община " Родопи "?

-Гласувайки ни доверие, всички дружно ще работим единствено и само за богатството на живущите в Община Родопи. Съхранявайки предишното на нашите обитаеми места и надграждайки сегашното. За това на 29 октомври гласувайте, с цел да бъдете удовлетворени и горди от избора си!

ЗАЕДНО МОЖЕМ с бюлетина 36!

 Сдружение БОР се явява на изборите с с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „ Българска прогресивна линия ".

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР