Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя

...
Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя
Коментари Харесай

Разтърсващо интервю на Мария Оряшкова от „Игри на волята“

Мария Оряшкова е на 34 години и от Челопеч. Тя е десеткратна европейска шампионка по самбо и шест пъти носителка на международната купа. Оряшкова е републиканска шампионка и вицешампион на Европа по джудо, републиканска шампионка по битка и републиканска и европейска шампионка по сумо. Има докторантура в направление “Спорт ” в Национална спортна академия. Не харесва егоцентрици и дървени философи. Оряшкова напуща Игри на волята след трагична елиминационна борба против Мартин - Елвиса. Тя приключи спортната си кариера на Арената.

Как се почувства след загубата ти на Арената?

След загубата на Арената през днешния ден бях доста прочувствена, тъй като плачех от наслада. Не съм помисляла за загубата - да ме е гняв или да усещам някакъв негативизъм в себе си. Разплаках се, седнах на пясъка и просто желаех като фотоапарат да запечатам всеки един миг от Арената, всяко едно кътче и всеки един сантиметър. Исках да остане в съзнанието ми вечно. Това бяха сълзи от благополучие.

Какво те накара да вземеш решението да се оттеглиш от професионалния спорт?

Трябваше да взема доста мъчно решение дали да спра със спортната кариера и към този момент го бях взела за себе си. Споделих го за първи път тук. Знам, че ще би трябвало да се сблъскам и на открито, само че не се опасявам и от това.

Как се почувства, когато екипът те приветства?

Когато екипът ме приветства усетих топлината, усетих невероятните думи, силата на Арената, усетих всичко по какъв начин настръхва по тялото ми и си казваш: “Не беше на вятъра всичко това ”.

 Какво е мнението ти за постъпката на Ситнилска?

Знам, че ще стане доста скандално. Не желая да храча по другите спортисти. Ние сме като едно семейство. Знам, че доста хора ще бъдат разочаровани. Предпочитам да не разясня това нещо, а да оставя на другите да преценяват.

Смяташ ли, че би трябвало да желае амнистия от феновете?

Смятам, че всички Амазонки би трябвало да желаят амнистия на феновете, на хората, тъй като ние бяхме едно племе и без значение, че имаше един провинен, всички бяхме част от това нещо. Така че, ще желая амнистия на всички, които бяха наранени или бяха разочаровани от нас.

Ако трябваше да останеш на уединен остров с трима от участниците, кои биха били те?

Ако трябваше да остана на уединен остров с някои от участниците... това ще са Виктория, Момчил и може би.... Вили. Не я познавам, само че просто желая да си поговорим и знам, че е доста мощна, доста борбена и знам, че доста неща мога да науча от нея.

Като последната останала от Амазонките, какво би желала да кажеш на всички дами, които гледат?

За първи път в Игри на волята имаше напълно женско племе. Надявам се да сме оправдали упованията на дамите, че ние сме мощни, че ще се оправим, че колкото и да ни е мъчно, в никакъв случай няма да склоним глава. Надявам се повече дами да съберат храброст и да си подадат документите за идващия сезон. Жените имаме невероятни качества и Арената на Игри на волята е мястото, където можеш да ги откриеш и да ги докажеш. Да вдъхновиш и да дадеш образец, че може да бъдем мощни. Не единствено физически, а и душевен, прочувствено... по всякакъв начин.

Има ли жена в Игри на волята, която може да завоюва?

Има жена от останалите, която може да завоюва и това е Виктория. Аз ѝ го поисквам от сърце.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР