Мария Илиева разказа как се готви за образа на Емил

...
Мария Илиева разказа как се готви за образа на Емил
Коментари Харесай

Мария Илиева затапи жестоко Мария Игнатова: Рачков е добре, живеем в къща с общите ни деца

Мария Илиева описа по какъв начин се готви за облика на Емил Димитров в „ Като две капки вода “, какво да чакаме от идното ѝ национално турне и по какъв начин прекарва обичаните си мигове със сина си Александър. Освен това тя разкри в какви взаимоотношения са с водещия Димитър Рачков, който неотдавна се раздели с Мария Игнатова. Ето какво сподели певицата в изявление пред dir.bg:

Още от Любопитно

– Мария, ти си дивата на българската поп музика. Как се реши да се включиш в „ Като две капки вода “, където имитираш облици, изцяло разнообразни от теб като актьор?
– Фен съм на шоуто и го проследявам с интерес. Винаги ми е било любопитно да следя по какъв начин се оправят моите сътрудници и съм се замисляла по какъв начин бих се въплътила в нечий облик. Е, в този момент получих тази опция. От началото на шоуто бутонът ме хвърля в далечни от мен и разнообразни между тях облици и стилове – поп, поп-фолк, рок, соул, опера, сцена, мюзикъл. Много е мъчно в границите на 7 дни да се построи добра реплика, само че пък ми е много забавно.

– Кой е обичаният ти облик до момента?
– Не мога да избера съответен. Във всеки облик дотук имаше нещо особено и провокативно от артистична позиция.

– Журито доста хареса имитацията ти на Верка Сидерова предишния понеделник. Ти по какъв начин оценяваш представянето си?
– Справих се добре. Народното пеене няма нищо общо с поп музиката и построяването на характерния добруджански жанр на великата певица Верка Сидерова ми коства дълги часове подготовки. Чисто психически задачата ми беше още по-трудна, тъй като майка ми – Ваня Монева, е измежду най-хубавите ни хорови диригенти и от 25 години е началник на женски национален хор, популяризирал България в целия свят. Хор „ Ваня Монева “ има много респектиращи музикални триумфи и награди, измежду които най-актуалните са присъединяване в саундтрака на последния епизод „ Междузвездни войни “, изборът на японското държавно управление точно те да запишат химна на Япония за формалната гала по приемането на Олимпийската щафета в Рио… Представяте ли си каква персонална отговорност провокира това удивление в мен? Майка ми има необятни знания за музиката, в частност фолклора и е перфекционист, по тази причина и нейната оценка за мен беше най-важна. Фактът, че тя хареса осъществяването ми, ме направи доста щастлива.

– Как е Рачков?
– Добре е, към този момент живеем дружно в къща на Малдивите с трите ни общи деца (Смее се.). Рачков е впечатляващ експерт и за мен в действителност е наслаждение да работя с него. Той е интелигентен, безпределно бърз и прецизен в импровизациите си. Снимките с него постоянно са доста занимателни, от време на време работата просто стопира, тъй като целият екип се залива от смях след някоя негова смешка.

– За понеделник ти се падна да имитираш Емил Димитров. Какво изследва за него като вокална техника и по какъв начин се подготвяш за идващото предаване?
– Емил Димитров е исполин в българската музика. За страдание нямах достойнството да го познавам, само че знам, че той е бил звезда в същинския смисъл на думата – с концерти из цяла Европа, десетки шлагери, които генерации българи, французи, руснаци, немци знаят наизуст; тълпи от еуфорични почитатели, крещящи името му… Писал е и песни за някои от най-големите имена от интернационалната сцена тогава. Космополит с фина и богата психика. Пеенето му е характерно, има подчертана дикция, ситно вибрато и присъщи краища на някои изречения. Стилът му е много отдалечен от моя, а в допълнение той е и артист с изразително и завладяващо театрално наличие. Бих желала да изразя голямата си признателност към Емил Димитров-син, който особено за моето осъществяване избра достоверни концертни облекла и аксесоари от сбирката на великия си татко. Освен чест да облека дреха, принадлежала на актьор от подобен диаметър, за мен е и благословение. Краката ми треперят от вълнение… За да се показва на равнище обаче ме чака много работа. Стискайте ми палци!

– Беше и гост-треньор в „ Гласът на България “ в тима на Графа. Как оценяваш капацитета на гениите там?
– Срещите с надарени младежи, които са решени да следват фантазиите си, постоянно са зареждащи! Благодаря на Влади за доверието и опцията да се насладя на подготовките на тима му. Вярвам, че тази година успеха е негова.

– След като се появи синът ти, ти продължаваш стремително. Издаде best of албум, а в този момент ще го представиш с лятно национално турне с есенна кулминационна точка в Зала 1 на НДК. Какво да чакат почитателите ти на концертите?
– О, да, Александър е новото ентусиазъм и движеща мощ в живота ми. Албумът ми „ Всичко – най-хубавото от Мария Илиева “ е на пазара от декември 2018 и съм щастлива, че досега отбелязва доста положителни продажби. Реших да го показва на огромно турне, каквото не съм правила от години. През юли месец ще бъдем в три града – на 9-и в Античния спектакъл на Пловдив, а на 14-и и 16-и – в летните театри на Бургас и Варна. На 22 октомври е концертът ми в Зала 1 на НДК. Музиката ми ще прозвучи с нови аранжименти, особено основани от Милен Кукошаров, а групата ми е от 9 души с музикален шеф Георги Янев. Подготвяме огромна мултимедия и доста изненади. Нямам самообладание да споделя с публиката всичко това. Билетите към този момент са в продажба в мрежата на Eventim. Да, очаквайте изненади! Засега ще ги запазя в загадка, само че ще издам, че има гост-изпълнители, с които в последно време постоянно споделям сцената, и такива, които ще създадат непредвидена поява…

– Синът ти Александър навърши годинка през януари. С какво те радва най-вече? Имате ли си обичана игра?
– Александър е прелестен, радва ме непрекъснато и с всяко негово деяние. Той проходи навръх рождения си ден на 25-и януари, което беше неговият подарък за мен. Играем си непрекъснато на разнообразни игри, обичаме да пеем, танцуваме и четем дружно. Най-много се вълнува, когато се е справил сполучливо с нещо, а аз му кажа „ отлично “ и му шляпам – настава голяма наслада и той стартира да си пляска самичък!

– Свиква ли се в миналото с неналичието на сън към дребните деца?
– Всъщност не, непрекъснато съм подготвена да се облегна някъде и да заспя внезапно (Смее се.). Нямаш необикновен избор, просто ти се постанова да смениш режима, да се наспиваш за 4 часа и да си пресен след 15-минутен power nap. Но няма по-голямо въплъщение на благополучие от радостни подвиквания „ мааам “ в 6 сутринта, съпроводени от необятна усмивка с 8 зъба! Светът ми е изпълнен с обич.

– Малко преди старта на „ Като две капки вода “ разгласява своя фотография с Александър от Маями. Разкажи ми за това пътешестване!
– Точно преди старта на шоуто с Александър и мои фамилни другари прекарахме време там. Имах концерт в Щатите, както и няколко бизнес задания, само че успяхме да си откраднем и малко време за отмора. Направи ми усещане, че пътуването, промяната на ситуацията, срещата с толкоз доста нови и разнообразни хора въобще не го тормозиха. Напротив, усещаше се добре и спокоен, което е значимо за мен – аз желая той да бъде самоуверен и любопитен към света.

– Александър ще пътува ли с теб за някой от концертите ти от турнето?
– Да, по време на турне отсъствията ми от у дома са много продължителни и ще пътуваме дружно.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР