Мария Грозде участва на цели 7 олимпиади, като на 4

...
Мария Грозде участва на цели 7 олимпиади, като на 4
Коментари Харесай

Легендарната Мария Гроздева се прибра в България и заяви: Малко ми е мъчно...

Мария Грозде взе участие на цели 7 олимпиади, като на 4 от тях съумява да завоюва отличие. В Барселона през 1992 година и в Атланта през 1996 година тя остава трета, а в Сидни през 2000 година победи с първата си купа. Най-доброто ѝ показване е в Атина през 2004 година, когато печели златен и бронзов орден.

Успехите на Гроздева не се изчерпват единствено с Олимпийските игри. Тя е многократна европейска шампионка и победителка в надпревари за Световната купа. Притежателка е на олимпийски и европейски връх на малокалибрен револвер. Избрана е за Спортист №1 на България за 2004 година. През същата година печели и наградата за най-хубав състезател на Балканите.

Рано тази заран Мария Гроздева се завърна в България след 7-ото си, последно присъединяване на Олимпийски игри в Токио.

„ Не беше мъчно да взема това решение да се откажа от спорта, тъй като аз се подготвях за този край от половин година насам. Дори скърбя, че подготовката ми беше добра, не бе за такова показване. Не всеки човек може да покаже постоянно опциите си. Малко ми е мъчително, че надали с това „ семейство “ от целия свят повече ще се забележим ", стартира тя.

" Не беше по никакъв начин елементарно лесно! Напрежението беше огромно. Всеки ден, всеки месец. И става все по-тежко с годините. Затова чаках този миг с наслада. Да не мисля за оръжие, за тренировки, за съревнование. “, съобщи именитата Мария Гроздева при идването си в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР