Мария Габриел заяви, че не е нарушила Конституцията, като номинира

...
Мария Габриел заяви, че не е нарушила Конституцията, като номинира
Коментари Харесай

Мария Габриел смята, че не е нарушила Конституцията и иска извинение

Мария Габриел съобщи, че не е нарушила Конституцията, като номинира за министри хора, които не са давали единодушие да бъдат включени в този състав.

" Не съм нарушила Конституцията. Указът е публикуван за назначение на министър-председател. По отношение на министрите - всички те са поели ангажимент за интервал от 18 месеца, а на 9-ия месец има ротация сред министър-председателя и заместника му ", сподели тя на брифинг на партия ГЕРБ.

Във вторник стана ясно, че ПП-ДБ не са се съгласявали нито с проектокабинета, показан от Мария Габриел на президента Румен Радев, нито с подписания от нея план за съглашение за общо ръководство.

" Немалка част от номинираните за министри не са давали единодушие да бъдат включени в този състав - в това число и аз ", сподели министър председателят Николай Денков, който добави, че ще подаде декларация, че не желае да бъде номиниран, в случай че планът влезе в Народното събрание.

Примерът му последваха препоръчаната за министър на опазването на здравето Катя Панева, Андрей Цеков и Атанас Славов.

Габриел потърси опрощение и за думите на Асен Василев, който я назова " най-новото и най-красивото лице на мафията ".

" Най-напред чакам опрощение за обидите. За 9 месеца не съм си разрешила нищо сходно, по този начин и ще продължи ", разгласи тя пред медиите.

Габриел обаче акцентира, че " България има потребност от държавно управление на споделена отговорност, страната има потребност от непоклатимост ".

" В него двамата сътрудници - ГЕРБ-СДС И ПП-ДБ, да бъдат равнопоставени. Работи се в екип, на който имаш доверие и аз считам, че в този момент е моментът, в който всички би трябвало да продължим да демонстрираме своята отговорност пред България ", добави още министърът на външните работи в оставка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР