Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента. В 16.15 часа

...
Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента. В 16.15 часа
Коментари Харесай

Реакции на опозицията след предложения кабинет

Мария Габриел върна изпълнен мандата на президента. В 16.15 часа през днешния ден номинираната за министър-председател връчи досието на Румен Радев и разгласи проектосъстав на Министерския съвет.

От " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " не са съгласни с оферти от Мария Габриел състав на кабинет.

Какви са политическите реакции на опозицията?
Костадин Костадин - водач на Политическа партия " Възраждане "


" ГЕРБ на процедура направиха политическо ликвидиране. Те убиха ПП-ДБ. На процедура Борисов разполага с цялостната власт, само че официално я споделя с ПП-ДБ. Подозирам, че идващото нещо, което ще се случи, защото тази групировка към този момент потъва под десетте %, е на идващите европейски избори да има тежка преференциална борба сред хората от Политическа партия и Демократична България. Те ще се самоизбият. Не имам вяра, че тази групировка ще оцелее през идващите шест месеца. Както нямам доверие, че това държавно управление ще изкара до есента ".
Христо Проданов, " Българска социалистическа партия за България "


" Ако на следващия ден гласоподават този кабинет, този недопустим кабинет, това значи следващо изменничество по отношение на техните гласоподаватели. Може да са се договорили да гласоподават, само че и в двата разновидността това неприятен вид за българските жители. ПП-ДБ са доста разграничени и това самите вие го знаете, тъй че може част от тях да излязат, може и част от депутатите да не влязат, тъй че да се гласоподава това държавно управление, а след това да се извърнат функциите - едните да се вършат на съпротива, както беше до момента, само че всички са в кюпа. Разпределиха порциите за следващ път ".
Тошко Йорданов, Има Такъв Народ


" Наблюдаваме извънреден фарс, който е позорен за всеки български жител. Това, което показват двете политически е оскърбление, насмешка с гласоподавателите. Прилича на мафиотсска борба сред двата клана кой да рекетира квартала, без да питат квартала склонен ли е. Имам въпрос - откакто не зависи от Има Такъв Народ, нито съставянето, нито развалянето на държавното управление, кой в този момент е отговорен? ".

Екип на Българска национална телевизия: Айше Сали, Зоя Велинова, Иво Никодимов, Мая Димитрова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР