Мария Габриел се среща с представители от ДПС.Случилото се през

...
Мария Габриел се среща с представители от ДПС.Случилото се през
Коментари Харесай

Мария Габриел на срещата с ДПС: Случилото се в последния час само показва нуждата от съдебна реформа


Мария Габриел се среща с представители от Движение за права и свободи.
„ Случилото се през последния един час
единствено демонстрира нуждата от цялостна правосъдна промяна “, съобщи при започване на срещата с Движение за права и свободи Мария Габриел.

В този час стартира втората среща на ГЕРБ и номинираната за министър председател Мария Габриел за присъединяване в държавно управление – с Движение за права и свободи. Ден по-рано Габриел посочи, че неговият профил ще бъде експертен, а хоризонтът на дейности – за една година.

Срещата към този момент е в лидерски формат, за разлика от първите диалози през предходната седмица.
„ Първа публична среща на този стадий,
в която да се търси формулата за излаз от политическата рецесия, а крайният резултат би било редно да бъде постоянен кабинет “, съобщи водачът на Движение за права и свободи Карадайъ.



Ние имаме самочувствието, че имаме специалисти в съвсем всички области, съобщи Карадайъ и продължи:

„ Така че, в случай че се стигне досега за търсене на специалисти, ние ще проявим разсъдък и ще създадем каквото е нужно “.

Още на първите диалози от Движение за права и свободи установяваха със удовлетворение, че целите на Мария Габриел са и цели на Движение за права и свободи, и то още от 2017 година Подкрепиха ГЕРБ и за правосъдната промяна и промяната на основния прокурор.
Настояха обаче да се организира лидерска среща
за окончателното договаряне. От партията обаче дадоха явен знак, че са подготвени да вземат участие в подобен постоянен кабинет.

Първата среща на ГЕРБ и техния претендент за министър председател към този момент се състоя – тази с Българска социалистическа партия, а Корнелия Нинова и Бойко Борисов седнаха един против различен на масата.
Социалистите не дадоха безапелационен отговор
за присъединяване в експертно държавно управление, ръководено от Габриел, до момента в който пленумът във вторник не вземе своето решение.

Нинова очерта своите разграничителни линии – да не се изнася оръжие за Украйна и в случай че е допустимо, с ГЕРБ да се схванат за бюджетен недостиг в границите на 4-4,5%.

След Движение за права и свободи на масата на договаряния с ГЕРБ и Габриел сядат от Има Такъв Народ. Срещи за присъединяване в държавно управление с ПП-ДБ и „ Възраждане “ няма да се организират.



Оставката на основния прокурор Иван Гешев е персонален избор, разяснява в коридорите на Народното събрание водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

На въпрос по какъв начин ще разяснява намеците за изменничество от страна на Движение за права и свободи той сподели:
„ Онова, което няколко години вие (медиите – бел.ред.) се пробвате да кажете, когато Движение за права и свободи има избрана позиция, може би провокира такива резултати. Когато сме говорили за промени в правосъдната система – има разделяне на управляващите в страната – постоянно сме се опитвали да приказваме по тематиката по отношение на Конституцията “. 

„ Ние (политиците – бел.ред.) сме тези, които би трябвало да създадем правосъдната промяна, в това число с промени в Конституцията, само че способният орган (за отстраняването на основния прокурор – бел.ред.) е Висшият правосъден съвет “, уточни водачът на Движение за права и свободи. 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР