Мария Габриел получи блестяща оценка за своята кандидатура. И двете

...
Мария Габриел получи блестяща оценка за своята кандидатура. И двете
Коментари Харесай

Одобриха Мария Габриел за еврокомисар

Мария Габриел получи блестяща оценка за своята кандидатура. И двете отраслови комисия са взели решение за утвърждение за избора на българката, съобщи кореспондентът на Факти в Брюксел.

Вчера Габриел бе изслушана от комисиите по просвета и обучение и по индустрия, проучвания и енергетика в Европейския парламент. Това значи, че сънародничката ни ще получи поста еврокомисар и ще оглави сектор „ Иновации и юноша “ в новата Европейска комисия.

Бордът и координаторите на изслушващите комисии се събраха тази заран, незабавно след приключването на чуването, с цел да вземат съответното решение за претендента.

До 24 часа след привършване на оценяването координаторите ще изпратят поверително писмо до ръководителите на отрасловите комисии, където ще посочат дали претендентът има нужните квалификации, с цел да извършва предоставените му отговорности.

Номинираните от бъдещия ръководител би трябвало да бъдат одобрени от Европейския парламент. Гласуването на състава на новата комисия в Екологичен потенциал ще бъде на 23 октомври.

Лидерът на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер също означи, че представянето на Мария Габриел и на Фил Хоган е било мощно и те са " верните хора на вярното място и единомислещото им одобряване е повече от справедливо ".
Мария Габриел е досегашният български представител на България в Европейската комисия с сектор „ Цифрова стопанска система и цифрово общество “. Родена е през 1979 година в Хаджидимово. Завършва езикова гимназия в Кюстендил, а след това висше обучение в Пловдив, след което специализира във Франция. Габриел попада за първи път в Екологичен потенциал през 2009 година Оттогава до момента тя е евродепутат от групата на ЕНП, представлявайки ГЕРБ.

След като българският еврокомисар Кристалина Георгиева пое пост в Световната банка и напусна Европейска комисия, Габриел бе излъчена от кабинета „ Борисов “ за поста.

Още детайлности вижте ТУК.

Източник: обстоятелства.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР