Мария Габриел отговори на критиките на Румен Радев. От САЩ

...
Мария Габриел отговори на критиките на Румен Радев. От САЩ
Коментари Харесай

Отведен удар! Какво отговори Мария Габриел на Радев

Мария Габриел отговори на рецензиите на Румен Радев. От Съединени американски щати президентът подлага на критика много остро политиката на България по отношение на Австрия и Нидерландия за приемането ни в Шенген.

-->
Той сподели, че не вижда да има такава политика и предложи на премиера да отиде на посещаване в Австрия.

Тези рецензии са неоснователни, има планувано посещаване на премиера в Австрия, само че аз считам, че когато отиваш на посещаване, отиваш, когато си покрай резултат. Ние преди този момент желаеме да си свършим работата, отговори Габриел.

Няма ден, няма седмица или среща от дипломатическо до икономическо и институционално равнище, на които да не се повдига тематиката. Както виждате, не сме се лимитирали само и единствено с дипломатически старания. Мобилизирани са парламентарни делегации, мобилизирани са бизнеса и фирмите, мисля, че това е най-хубавото и този въпрос не се взема решение с една аудиенция, добяви тя.

Габриел разяснява и оставката на военачалник Атанас Атанасов от комисията по „ Национална сигурност “.

Той напусна, защото счита, че ГЕРБ бави измененията в Службите и по този начин ги оставя в ръцете на Румен Радев.

От самото на сформиране на това държавно управление, сме споделили, че ще има разговор и ще се приказва намерено. Не мисля, че подобен вид обвинявания биха могли да бъдат основателни, тъй че това, което бих желала да видя, е разговорът да продължи. Имаме към този момент няколко обстановки, в които преждевременно се упреква в закъснение. Всъщност се оказа това, че желаеме дотам да бъдат изчистени вижданията и да сме сигурни, че се гледа в една посока, и че това, което се прави, не забравяйте, не е за месеци, и това си заслужава в действителност да се отнеме малко повече време, съобщи Габриел.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР