Маринов изтъкна, че в Народното събрание ще се бори за

...
Маринов изтъкна, че в Народното събрание ще се бори за
Коментари Харесай

Депутатът Зарко Маринов: Мораториумът едва ли е най-добрият инструмент в момента, но сигурно беше единственият възможен

Маринов посочи, че в Народното събрание ще се бори за децентрализация и деконцентрация.

Мораториумът е краткотрайна мярка, разяснява националният представител от " Демократична България " Зарко Маринов в " Денят ON AIR ".

" Със сигурност надали е най-хубавият инструмент сега, само че несъмнено беше единственият вероятен, имайки поради, че държавното управление е единствено на няколко дни. В интервал сме на доста тежка Ковид-криза, предстоят доста тежки зимни месеци. Запазването на цените на тока, водата и на топлото посред зима ще ни помогне, най-малко до момента в който навлезем в ръководството и да забележим какво се случва с енергетиката, с цел да вземем съответни ограничения. Мисля, че това беше единствената мярка към сегашния миг ", сподели той.

" Не е популизъм, тъй като би трябвало да се вземат решение съответни въпроси в този момент. Ние просто нямахме време. Даваме си малко време и по тази причина тази мярка ще важи единствено до 31 март. Аз мисля, че много по-рано мораториумът ще падне ", съобщи Маринов пред .

" Аз съм народен представител от Смолян и след с огромна паника това, което се случва там сега. Виждам, че след огромното наводняване, ние имахме нещастието да попаднем в друго огромно злополучие - прекомерно мощен снеговалеж. Тоест още до момента в който не сме овладели вредите, ние трябваше да влезем в друго злополучие. Друг е въпросът, че страната ни изобщо не е готова за такива обстановки ", сподели националният представител.

Маринов изясни, че има 4 млн. лева.в междуведомствената комисия по бедствия и повреди. Той разясни, че с тези пари могат да бъдат посрещнати най-спешните потребности - да се изградят подпорни стени, само че вредите са за доста милиони.

" Прекалената концентрация в България, която построи Борисов през последните 12 години, води до мъчно решение на проблемите по райони ", обърна внимание националният представител.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР